Separatisté odvážejí děti z dětských domovů na východní Ukrajině do Ruska

Ukrajinská armáda pokračuje v ofenzívě proti povstalcům na jihovýchodě země. Mezitím proruští separatisté vyvezli z dětského domova v Luhansku, který je jedním z center rebelů, asi 60 dětí do Ruska. Ukrajina proti tomu protestuje a nazývá to únosem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ozbrojení proruští separatisté u trosek letadla Malajsijských aerolinií nedaleko vesnice Hrabove

Ozbrojení proruští separatisté u trosek letadla Malajsijských aerolinií nedaleko vesnice Hrabove | Zdroj: Reuters

Dva autobusy vyvezly ukrajinské sirotky do Ruska, uvádí ukrajinské ministerstvo zahraničí, které předalo Rusku protestní nótu a převoz nazvalo donebevolajícím zločinem.

Ukrajina hodlá poskytnout veškeré informace mezinárodním organizacím, zabývajícím se ochranou dětí. Kyjev upozornil, že mnohé děti potřebují nepřetržitou lékařskou péči.

Proruští separatisté ale trvají na tom, že sirotci byli v ohrožení života - v Luhansku se bojuje a ve městě nejde elektřina.

Už před dvěma týdny podobně vyvezli separatisté 100 až 150 dětí ze dvou internátů v Doněcku. Potvrdilo to vedení takzvané Doněcké lidové republiky.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme