V Třebíči začíná přestavba nebezpečné křižovatky u Kuchyňky

V Třebíči dnes začali předělávat křižovatku u rybníka Kuchyňka, která odporuje všem normám. Na přípravné práce nejprve nastoupili dřevorubci, kteří začali kácet přestárlé topoly bránící ve výhledu. Místo šikmého napojení vedlejší silnice z Poušova dostane křižovatka pravidelný tvar T.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vedení města úpravu křižovatky v dohledné době neplánuje

Vedení města úpravu křižovatky v dohledné době neplánuje | Foto: Lucie Maxová

Tento týden by měla stavební firma podepsat smlouvu s městem. Dřevorubce pak hned vystřídají bagry, které se zakousnou do země, a začne samotná stavba.

Křižovatka je prakticky součástí hráze rybníku Kuchyňka a celé místo je hodně nepřehledné. I pouhé vykácení topolů výrazně pomůže, zdaleka to ale není jediný zásah, kterým místo projde.

V ostrém zlomu by měl vzniknout násep, čímž se vedlejší silnice plynule napojí na hlavní. Navíc stavbaři křižovatku srovnají do klasického tvaru T.

Řidiče čeká omezení až do podzimu

Hlavní silnice na Kamenici bude po dobu přestavby křižovatky vždy částečně průjezdná, řidiči se ale musí připravit na úplnou uzavírku komunikace do Poušova ve směru z Týna.

Stavba křižovatky potrvá až do pozdních podzimních měsíců s tím, že na zimu už by měl být povolený zkušební provoz.


Zvětšit mapu

Michal Malý, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme