Ostravští lékaři probudili zpěváka Hrůzu z umělého spánku

Lékaři ostravské nemocnice probudili z umělého spánku zpěváka Michala Hrůzu. Udržovali ho v něm od potyčky ve Stodolní ulici, ke které došlo 17. července. Hrůza během ní utrpěl poranění mozku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Hrůza

Michal Hrůza | Foto: Adam Kebrt | Zdroj: Český rozhlas

„Můžu potvrdit, že u zpěváka Michala Hrůzy došlo k probuzení z umělého spánku. Jeho stav je stabilizován,“ uvedla mluvčí ostravské nemocnice Magda Otáhalová.

Hrůza byl napaden po koncertě na Festivalu v ulicích. Po vystoupení navštívil s přáteli Stodolní ulici, kde se v nočních hodinách dostal do konfliktu se dvěma mladíky ve věku 18 a 19 let.

Muži se na ulici prali a zpěvák se rozhodl rvačku řešit, chtěl přivolat policejní hlídku. „Zachoval se jako slušný občan a dopadl, jak dopadl,“ řekl doslova státní zástupce Michal Togner. Útočníci chtěli Hrůzovi v přivolání policie zabránit. Neměli žádnou zbraň, bili ho pěstmi a kopali do něj.

Zpěvák zůstal po napadení v bezvědomí, utrpěl krvácení do mozku a podrobil se operaci. Oba mladíky poslal soud do vazby, aby neutekli a neovlivňovali svědky. Za vydírání a těžké ublížení na zdraví jim hrozí až 12 let vězení.

S vyšetřováním útoku má pomoct znalec z oboru soudního lékařství. Policisté si chtějí objednat u dalších expertů i psychologické a psychiatrické posudky na profil obviněných. Český rozhlas zjistil, že jeden z mladíků se aktivně věnuje adrenalinovému sportu – je úspěšný ve freestylových jízdách na speciálně upraveném kole.

Veronika Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme