Jindřichův Hradec přiblíží nový průvodce. Vychází v tištěné i elektronické podobě

Nového průvodce pro turisty si na letošní sezonu připravil Jindřichův Hradec. Zábavnou formou ukáže návštěvníkům všechny zajímavosti a kromě toho je bude bavit. Dostupný je v tištěné formě i jako aplikace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hrad a zámek Jindřichův Hradec vyrostl na místě původního slovanského hradiště z 10. století

Hrad a zámek Jindřichův Hradec vyrostl na místě původního slovanského hradiště z 10. století | Foto: Hrad a zámek Jindřichův Hradec

Nový průvodce má dvě formy. Kdo rád používá moderní technologie, ocení elektronickou verzi ve formě aplikace pro chytré mobilní telefony. Stačí, když si otevřete internetové stránky informačního střediska a odsud si průvodce stáhnete. Nebo si jednoduše načtete QR kód, který je k nalezení na více místech.

Pro ty, kteří mají radši v ruce klasickou knížku, je i v tištěné podobě k dostání v jindřichohradeckém informačním středisku.

Ať už aplikace v mobilním telefonu nebo tištěná kniha provede turisty celým historickým jádrem. Trasa, kterou návštěvníci můžou podle průvodce projít, má 46 zastavení. Vychází z knihy s názvem Pod střechami domů, takže o každém zajímavém domě v centru Jindřichova Hradce je možné se něco dozvědět.

Například poznáte dům, kde se hudbě učil mladý Bedřich Smetana nebo kde se narodil válečný letec Rudolf Zima. Poznáte také bývalé městské lázně v nenápadném domku nedaleko zámku. Dodnes jsou ve sklepích tohoto domu kamenné vany.

Průvodce má i pět zastavení, která by nikdo neměl vynechat. Na těchto zastaveních je totiž možné buď pomocí mobilního telefonu opět načíst QR kód, nebo pomocí obyčejné tužky obtáhnout kovovou destičku na papír.

Pokud to návštěvníci udělají na všech pěti místech, vyluští tajenku, která je součástí průvodce.

Lucie Suchánková Hochmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme