Pražské halové ME v atletice začíná za sedm měsíců, čeká se tuhý boj o lístky

Fanoušci atletiky, kteří chtějí vidět na vlastí oči halové mistrovství Evropy v Praze, by si měli pospíšit s nákupem lístků. Do zahájení březnového šampionátu v O2 areně sice zbývá skoro sedm měsíců, ale počet vstupenek ve volném prodeji je hodně omezený.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 arena

O2 arena | Foto: Filip Jandourek

„Atletická dráha má daleko větší rozměry než například hokejové hřiště a tudíž o mnoho pozic jsme přišli už jenom tím, že tam běžecká dráha je. Do spodního patra je k volnému prodeji uvolněno pouze sedm set sedadel a do čtvrtého čtyři a půl tisíce,“ vysvětluje situaci ředitel organizačního výboru Tomáš Janků.

Vzhledem k tomu, že fanoušků atletiky je v České republice opravdu hodně, bude se jednat o závod s časem,“ myslí si bývalý skokan do výšky.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Janků hovořil o ME v atletice Jakub Marek

Pro atletické závody má pražská O2 arena sice kapacitu 9500 míst, ale prodej vstupenek do prvního patra je hodně limitován prostorem pro Evropskou federaci, média, partnery a další hosty.

Organizátoři věří, že zájem o šampionát bude velký - už jen kvůli tomu, že se akce podobného typu konala v Praze naposledy před 37 lety. Tehdy se zde konalo venkovní mistrovství Evropy.

„Myslím, že atletičtí fanoušci by měli být hladoví, protože příležitostí vidět na vlastní oči podobně velkou akci, s výjimkou Zlaté tretry, moc nebylo. Navíc se jedná o mistrovství Evropy, kde se pro českého sportovce jedná o srdeční záležitost a jedním z jeho hlavních cílů by měl určitě být zisk medaile z domácího šampionátu,“ věří Tomáš Janků.

O2 arena může očekávat kvalitní výkony

Z posledního halového mistrovství Evropy přivezli Češi jednu zlatou medaili, konkrétně čtvrtkař Pavel Maslák, a čtyři bronzové. A tento výsledek by chtěli v Praze vylepšit. Jedním z adeptů na cenný kov by mohl být tyčkař Jan Kudlička. Závodník pražské Dukly si sektor vyzkoušel už na únorovém testovacím mítinku v O2 areně a tuší, že se tam dá skočit vysoko.

„Ten pražský sektor je dobrý, myslím, že výkony, které se naskákaly v O2 areně, tomu nasvědčují. Mistrovství bude podle mě nesmírně zajímavé, hlavně co se týče výkonů a výsledků, a doufám, že to bude jedno z nejlepších mistrovství Evropy,“ těší se na začátek března 3. tyčkař z halového mistrovství světa v Sopotech Jan Kudlička.

Jeho slova potvrzuje i výškařský výkon Rusa Uchova, který v O2 areně vyrovnal evropský rekord 242 centimetrů. Ještě před pražským halovým šampionátem ale elitní evropské atlety čeká ten venkovní, který začíná už za šest dní v Curychu.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme