Do SOS vesničky v Karlových Varech se nastěhují dvě pěstounské rodiny

SOS vesnička v Karlových Varech v Doubí má dlouholetou tradici. V roce 1969 byla v tehdejším Československu vůbec prvním podobným areálem, který opuštěným dětem umožňuje vyrůstat v rodinném prostředí. V posledních letech to ale vypadalo, že zanikne. Domky chátraly a byly prázdné. Teď se vše obrací.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matka, děti, rodina, čtení, kniha

Matka, děti, rodina, čtení, kniha | Foto: Fotobanka stock.xchng

Vesnička rozšiřuje služby pro ohrožené děti, spolupracuje se sociálními pracovníky v terénu a nově také s profesionálními pěstouny.

V SOS vesničce v Doubí je celkem 12 rodinných domků. Dva poslední volné teď nově obsadí pěstounské rodiny. To znamená, že po dlouhé době budou všechny domy opět obsazené.

„Jedná se o manželské páry, které už mají děti v pěstounské péči. Jedna rodina má v péči pět dětí a druhá prozatím jedno dítě. Domy jsou opravdu veliké a můžeme jim nabídnout dobré zázemí,“ říká programová ředitelka vesniček Jindra Šalátová.

„Zároveň jim k tomu nabízíme veškeré služby, které jsou garantovány v zákoně, to znamená psychologickou podporu, respitní péči, odlehčovací péči a hlavně sociální pracovnici, která jim pomůže vyřešit veškeré obtíže a záležitosti, které se týkají pěstounské péče,“ dodává.

Ve zbývajících objektech jsou stávající klienti, o které pečují tety vychovatelky. Dva domky jsou útočištěm pro ohrožené děti. V rámci programu Sluníčko jich tady může být až šestnáct.

Pavla Sofilkaničová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme