Berdych postupuje na turnaji v Torontu. V Montrealu nezaváhaly Kvitová a Šafářová

Tenista Tomáš Berdych vstoupil úspěšně do turnaje v Torontu. Čtvrtý nasazený Čech se ale pořádně nadřel, než ve druhém kole zdolal Tchajwance Lu Yen-Hsuna 6:7 a dvakrát 6:4. V Montrealu prošly do třetího kola Petra Kvitová přes Australanku Dellacquavou a Lucie Šafářová přes Slovenku Rybárikovou. Vypadly naopak Klára Koukalová a Karolína Plíšková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych postoupil na turnaji ve Washingtonu do 2. kola

Tomáš Berdych postoupil na turnaji ve Washingtonu do 2. kola | Zdroj: ČTK

Berdych se s Lu Yen-Hsunem potkal na okruhu potřetí, poprvé však s 43. hráčem žebříčku ATP přišel o set. Po neúspěšném tiebreaku mu k zisku dalších dvou sad stačil vždy jeden brejkbol.

Dalším soupeřem osmadvacetiletého Čecha bude Feliciano López. Hra španělského tenisty ale Berdychovi moc nesvědčí. S rodákem z Toleda má nepříznivou bilanci 4:5 a navíc s ním prohrál i jediné letošní střetnutí na turnaji v Queen's Clubu.

Bez větších potíží zvládla Petra Kvitová svůj první zápas po triumfu na wimbledonské trávě. Druhá nasazená tenistka porazila Casey Dellacquavou jasně 6:3 a 6:2.

Kvitová se proti Australance mohla spolehnout na své tradiční zbraně, a to rychlé, agresivní údery a taky kvalitní servis. Poradila si i s dešťovou přestávkou, kvůli které byl duel v páté hře první sady přerušen.

"Jsem ráda, jak jsem to zvládla. Díky fanouškům, kteří vydrželi tak dlouho i po dešti," napsala Kvitová na sociálních sítích. Ve třetím kole českou bojovnici vyzve Jekatěrina Makarovová z Ruska.

Petra Kvitová se k soutěžnímu zápasu vrátila po měsíční pauze, kterou si dopřála po triumfu na Wimbledonu | Foto: Reuters

V souboji s Magdalénou Rybárikovou se Šafářová dlouho nemohla dostat k brejkbolu. V prvním setu měla k dispozici pouze jeden, který využila a rovnou jím získala i celou sadu poměrem 6:4.

Ve druhém setu přišel rozhodující okamžik ve čtvrté hře při podání Slovenky. Ve zdánlivě nekonečném gemu proměnila Šafářová 6. výhodu a získala rozhodující náskok. Osmifinále ji zajistil výsledek 6:4 a 6:3.

V Montrealu končí Koukalová a Plíšková

Karolíně Plíškové se vstup do utkání proti Španělce Carle Suarezové-Navarrové hrubě nepovedl a už po 18 minutách hry prohrála první sadu 1:6. V úvodu druhého setu ale soupeřce sebrala podání a výsledkem 6:3 stav zápasu vyrovnala.

Rozhodující dějství ale znovu ovládla Španělka, která se rychle dostala do vedení 5:1. První servírovací hru k ukončení zápasu ještě nevyužila, přesto se raduje z postupu po výsledku 6:1, 3:6 a 6:3. Dvaadvacetiletá Karolína Plíšková ve dvouhře končí, stále ale se svou sestrou pokračuje v deblu.

Klára Koukalová si v zápase s bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou nedokázala udržet servis. Ze sedmi her, ve kterých Češka servírovala, vyhrála jedinou a usnadnila tak Dánce cestu k vítězství.

Třináctá hráčka světového žebříčku a turnajová jedenáctka Wozniacká vyhrála 6:1 a 6:2. Ve třetím kole se utká s Američankou Shelby Rogersovou.

Tenisový turnaj žen v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 2,44 milionu dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Wozniacká (11-Dán.) - Koukalová (ČR) 6:1, 6:2, Suárezová (14-Šp.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:1, 3:6, 6:3, Lucie Šafářová (15 - ČR) - Magdaléna Rybáriková (SVK) 6:4, 6:2 Watsonová (Brit.) - Cibulková (10-SR) 6:2, 6:7 (3:7), 7:6 (7:5), Makarovová (Rus.) - Vesninová (16-Rus.) 6:3, 6:2, Kvitová (2-ČR) - Dellacquaová (Aust.) 6:3, 6:2, S. Williamsová (1-USA) - Stosurová (Austr.) 6:0, 6:2, Jankovičová (7-Srb.) - Stephensová (USA) 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), V. Williamsová (USA) - Putincevová (Kaz.) 6:3, 6:2, Lisická (Něm.) - Keysová (USA) 4:6, 6:1, 6:4.

Tenisový turnaj mužů v Torontu (tvrdý povrch, dotace 3,77 milionu dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (4-ČR) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6:7 (4:7), 6:4, 6:4, Ferrer (5-Šp.) Russell (USA) 6:4, 2:6, 6:1, Raonic (6-Kan.) - Sock (USA) 4:6, 7:6 (7:2), 7:6 (7:4), Dimitrov (7-Bul.) - Young (USA) 4:6, 6:2, 6:3, Robredo (17-Šp.) - Simon (Fr.) 7:5, 6:4, F. López (Šp.) - Smyczek (USA) 7:5, 6:4.

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme