Konec Světového poháru neznamená pro veslaře dovolenou, trénují na MS

Dva dny po posledním závodě Světového poháru ve švýcarském Luzernu by už mohli elitní veslaři myslet na odpočinek. Budou si ale muset ještě počkat, protože na konci srpna je čeká vrchol sezony - mistrovství světa v Amsterodamu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skifař Ondřej Synek

Skifař Ondřej Synek | Foto: Ondřej Synek - oficiální stránky

„Budu mít tři čtyři dny volno, abych trošku načerpal síly, potom začneme znovu trénovat,“ nechal se slyšet po návratu z Luzernu úřadující mistr světa a Evropy Ondřej Synek.

Teď už přestěhoval svoje sportovní nádobíčko do italského Livigna, kde absolvuje vysokohorské soustředění na vodě i na suchu.
„Pořád je výzva porazit Novozélanďana Mahého Drysdalea, takže se má na co připravovat,“ dodává trenér Milan Doleček.

Přehrát

00:00 / 00:00

České veslaře navštívil při přípravě na MS reportér ČRo Aleš Procházka

Ani po návratu z Itálie nehodlá Ondřej Synek odpočívat. „Poslední doladění formy bude v Praze a Račicích. Ten, kdo nedělá veslování na sto procent, nemůže konkurovat. Je to fyzicky, technicky i psychicky tak těžký sport, že to bez tréninku nejde,“ uvědomuje si skifař.

Stejný pohled na věc mají i Jiří Kopáč a Miroslav Vraštil, kteří v posledních dvou závodech Světového poháru získali ve dvojkách bez kormidelníka lehké váhy první a druhé místo. Díky tomu se ocitají v kategorii vážných zájemců o medaile na mistrovství světa.

„Začátek sezony nám nevyšel podle představ. Na ME jsme od sebe čekali lepší umístění, takže jsme si spravili chuť a je to vzpruha,“ těší Jiřího Kopáče. „Luzern další krok k mistrovství světa, ale určitě nepropočítáváme, co když,“ upozorňuje Miroslav Vraštil.

Závěrečná příprava těchto dvou zkušených veslařů na světový šampionát bude prý kopírovat filozofii, se kterou se vydávají na trať každého velkého závodu: Soustředit se na svůj výkon a nevšímat si pokud možno soupeřů.

„Ideální je, když člověk jede ‚tunel‘, aby se soustředil jen sám na sebe,“ říká Miroslav Vraštil. „Když jedeme naplno, nedíváme se okolo. Jedeme svůj strop,“ uzavírá Vraštilův kolega Jiří Kopáč.

Veslaři Miroslav Vraštil a Jiří Kopáč | Foto: ČTK

Aleš Procházka, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme