Satoranský završil vydařenou sezonu obhajobou titulu basketbalisty roku

Česká basketbalová scéna zná své nejlepší hráčky a hráče sezony 2013/2014. Během slavnostního večera v Mariánských Lázních si pro vítězství v mužské kategorii došel Tomáš Satoranský. Rozehrávač španělské Barcelony obhájil loňské prvenství, což se podařilo i křídelnici pražského ZVVZ USK Evě Vítečkové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský byl vyhlášen nejlepším českým basketbalistou

Tomáš Satoranský byl vyhlášen nejlepším českým basketbalistou | Zdroj: ČTK

„Je to perfektní pocit. Cena sice sama o sobě pro basketbalistu nic neznamená, ale jde o hezké ocenění práce, kterou děláte přes celý rok,“ komentoval obhajobu trofeje Satoranský.

Dvaadvacetiletý rozehrávač si pro titul nejlepšího basketbalisty sezony došel podruhé, jeho reprezentační kolega Jiří Welsch vyhrál třikrát. K přehnanému hecování v šatně národního týmu, který se teď připravuje na kvalifikaci mistrovství Evropy, ovšem nedochází.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Satoranským a Evou Vítečkovou mluvil Marek Augustin

„Prošli jsme si tím v prvním roce, přeje mi to, ví, že už toho vyhrál moc. A anketa jeden čas nebyla, takže trofejí by měl ještě víc. Hecování už neprobíhá,“ vysvětluje dvoumetrový sympaťák.

Uplynulý ročník se Satoranskému po individuální stránce opravdu vydařil. Povedené působení ve španělské Seville zakončil přestupem do vyhlášené Barcelony, v reprezentačním dresu pak dorostl do pozice respektovaného lídra.

Na basketbalový trůn usedli Tomáš Satoranský a Eva Vítečková

Číst článek

Že se změnily pořádky v národním výběru, potvrzuje jeho i dlouholetý tahoun Welsch. Střídání generací bývalého hráče NBA dokonce těší.

„Loňské mistrovství Evropy ukázalo, že tenhle národní tým je mužstvem mladých hráčů, nastupující generace. Tomáš Satoranský, Honza Veselý, nebo David Jelínek mohou reprezentaci přebrat po nás, hráčích, kteří jsme ji táhli několik let,“ řekl Welsch.

Vítečková se předávání nezúčastnila

Také vítězka ženské ankety Eva Vítečková patří k prověřeným reprezentačním oporám. Loňskou sezonu si ale dala pauzu a soustředila se pouze na klubové povinnosti v pražském ZVVZ USK. O to víc si ale prvenství v anketě váží.

„Tato obhajoba pro mě byla asi nejtěžší. Už jen z toho důvodu, že loňskou reprezentační sezonu jsem vynechala. Když jsem tuhle trofej získala, tak to bylo většinou díky výkonům v národním týmu. O to víc si toho vážím,“ uvedla ještě před slavnostním vyhlášením obávaná křídelnice. Na galavečer totiž kvůli rodinným důvodům neodcestovala.

Oba nejlepší basketbalisté dostali šperk osázený dvanácti diamanty symbolizující počet spoluhráčů. A zatímco Vítečková se jako správná žena těší na příležitost ozdobit se nablýskaným dárkem, Satoranský jej radši hned uložil.

„Sundal jsem ho, protože jsem známý tím, že ztrácím hodně věcí. Nechtěl jsem, aby mi to někde vypadlo,“ uzavřel Satoranský.

Marek Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme