Vyšetřovatel navrhuje vazbu pro řidiče, který podle obvinění srazil v Praze mladou ženu

Řidič podezřelý z toho, že v úterý v Praze na autobusové zastávce srazil 21letou ženu, která svým zraněním následně podlehla, možná půjde do vazby. Navrhuje to vyšetřovatel. Pokud mu státní zástupce vyhoví, pošle návrh Obvodnímu soudu pro Prahu 2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Náměstí Kinských v Praze, místo autonehody

Náměstí Kinských v Praze, místo autonehody | Foto: Filip Jandourek

„Dosud nedorazil návrh na vzetí do vazby. Je předpoklad, pokud k tomu jednání dojde, že proběhne až zítra,“ dodává mluvčí soudu Marcela Pröllerová.

K tragické nehodě došlo v úterý nad ránem na autobusové zastávce na náměstí Kinských. 24letý muž z místa podle policie nejprve utekl, 15 hodin se skrýval a nakonec se kriminalistům sám přihlásil.

Za usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až osm let za mřížemi. Mladíkovi už soud jednou řidičské oprávnění vzal, a to za jízdu pod vlivem návykové látky.

Za první pololetí letošního roku se v Česku stalo bezmála sedm tisíc dopravních nehod, od kterých viníci ujeli. Celkem 350 z nich bylo se zraněním, z toho šest skončilo smrtí člověka.

Náměstí Kinských v Praze, místo autonehody | Foto: Filip Jandourek

Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme