Volejbalistky přidaly na Grand Prix další vítězství, porazily Austrálii

České volejbalistky porazily v zápase světové Grand Prix Australanky 3:0 na sety. Po páteční výhře nad Chorvatkami tak na turnaji v Almaty zvládly i druhý zápas.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát ještě ani jednou neprohráli

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát ještě ani jednou neprohráli | Foto: Český volejbalový svaz

Rozdíl ve všech herních činnostech byl markantní. Český tým se rychle otřepal z úvodních tří nevydařených výměn a na kurtu pak jasně dominoval.

„Samozřejmě s takovým soupeřem je mnohem horší hrát než se silnějším, protože je těžší udržet koncentraci. Já myslím, že jsme s tím měly trochu problém, protože jsme byly ze včerejška unavené," přiznala pro Radiožurnál univerzálka Havlíčková.

Australanky se probraly ve třetím setu, kdy získaly pětibodový náskok. Hrozbu komplikací ale české hráčky s přehledem odvrátily.

„Australanky dobře čapaly, takže jsme měly problém balón složit na zem. Nakupily jsme pak zbytečné chyby, které jsme pak musely dotahovat,“ vysvětlovala Aneta Havlíčková výpadek ve třetí sadě.

Výběr trenéra Parisiho vedla především kapitánka Havelková. Pětadvacetiletá smečařka byla téměř stoprocentní při zahrávání těžkých úderů, nekazila, a to proti nepříliš výrazným Australankám stačilo. Spolehlivý výkon a hlavně obětavost v poli přidalo libero Markéta Chlumská.

České reprezentantky na turnaji zatím neztratily ani bod. Jejich dalším soupeřem bude domácí Kazachstán.

První turnaj Grand Prix volejbalistek - skupina 3 v Almaty:

ČR - Austrálie 3:0 (21, 14, 20)


Sestava a body ČR:
Smutná 5, Havlíčková 14, Vanžurová 11, Havelková 10, Trnková 12, Sajdová 4, libero Chlumská - Dostálová, Kvapilová. Trenér: Parisi.

Kamil Jáša, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme