Fotbalová Slavia je v euforii. Lépe se pracuje, přiznávají hráči

Fotbalisté pražské Slavie zažívají nejlepší vstup do sezony za posledních šest let. V minulé sezoně se těsně zachránili, ale v té nové zatím jenom vítězí, v zatím posledním utkání 1. ligy "sešívaní" porazili Liberec 4:1 a v tabulce jsou po třech kolech s plným bodovým ziskem na první příčce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kontrast ve formě Slavie a Liberce je patrný. Milan Škoda vstřelil libereckému brankáři Hroššovi 2 branky

Kontrast ve formě Slavie a Liberce je patrný. Milan Škoda vstřelil libereckému brankáři Hroššovi 2 branky | Zdroj: ČTK

„Když jsme s Teplicemi prohráli 0:7, bylo to něco jiného. Po zápase tu bylo 5 lidí a báli jsme se, že sem něco hodí,“ porovnává atmosféru mezi slávisty Markéta Šmejkalová, prodavačka ve fanshopu vršovického klubu.

Už před zápasem bylo v obchodě se suvenýry poněkud těsno, léto je sice tradičně dobou, kdy se lidé vybavují, ale takový nával tu zřejmě dlouho neměli.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas fotbalistů Slavie navštívil reportér ČRo Jaroslav Plašil

Frustrace fanoušků je pryč, v Edenu převládá euforie. „Nedá se to srovnat. Na Slavii bych chodil, i kdybychom hráli 3. ligu nebo okresní přebor. Ale pro lidi je to určitě změna. Vloni touhle dobou by přišlo tři čtyři tisíce fanoušků, dnes bude minimálně 10. Je to rozdíl,“ všímá si fanoušek Luboš.

Fanda se moc nespletl, do Edenu přišlo na zápas s Libercem skoro 9 tisíc fanoušků, v klubu plánují, že otevřou i zatím prázdnou jižní tribunu.

„Lidi se naučili fandit. Severní tribuna strhává obě hlavní tribuny. Jde z toho mráz po zádech a i proto fotbal děláme tak poctivě, jak ho děláme. Ještě pořád není vyprodáno, ale věřím, že to nebude dlouho trvat,“ přeje si staronový trenér Slavie Miroslav Beránek.

Sešívaní své soupeře zatím nijak neválcují, snaží se hrát jednoduše, přímočaře a zatím jen vyhrávají, takže jsou fanoušci nadšení. „Viděl jsem emoce ve tvářích fanoušků. Kvůli emocím se fotbal dělá,“ říká Miroslav Beránek, muž, který naučil fotbalisty Slavie znovu vítězit.

V Edenu se pročistil vzduch

Vyhrát tři první zápasy sezony se sešívaným povedlo naposledy v nakonec mistrovském ročníku 2007/08. Teď by bylo troufalé na něco podobného pomýšlet, ale v kabině je lepší nálada než ještě před pár měsíci.

„Máte větší chuť pracovat. Neříkám, že bychom na jaře nepracovali, ale když prohráváte, tak to není nejlepší. Teď se nám daří, tak je to lepší,“ potvrzuje autor dvou posledních slávistických branek v utkání s Libercem Milan Škoda.

„Přijde mi, že jsou jednotnější. Hodně do toho jdou, hrají jednoduchý fotbal. Co jsem mluvil s lidmi tady, tak se i pročistila atmosféra. Ale my si musíme pročistit vzduch u nás, abychom zvládli další zápas,“ všiml si stoper libereckého Slovanu Jan Rajnoch.

Nadšení fanoušci Slavie | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme