Motocyklová Grand Prix v Brně ovlivní dopravu především v okolí dálnice D1

Na brněnském Masarykově okruhu úvodními tréninky startuje Velká cena silničních motocyklů. Hlavní příjezdovou trasou k Masarykově okruhu je dálnice D1, kde i ve všech dopravních omezeních jsou dva pruhy v každém směru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Masarykův okruh - tribuny

Masarykův okruh - tribuny | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

Přesto podle ředitele jihomoravské policie Leoše Tržila musejí řidiči počítat s tím, že kvůli hustému provozu můžou vznikat kolony.

„Doporučuji, aby byli trpěliví, dbali pokynů a informací, které jim budou dávat kolegové, ale i dopravní zpravodajstvím, a počítali s tím, že přece jenom bude vyšší provoz,“ říká Leoš Tržil.

Řidiči můžou přijet od Žebětína anebo od dálnice D1. Pro lidi z blízkého okolí je připravena kyvadlová doprava z centra Brna.

Kyvadlová doprava pro spádovou oblast

Jak potvrzuje Jan Seitl z brněnského Dopravního podniku, autobus přibírá cestující i po trase.

„Výchozí zastávka je na Mendelově náměstí, ale na trase je ještě dalších pět zastávek, takže na sídlištích na okraji Brna, potom v přilehlých městských částech i v obcích, které jsou před automotodromem,“ uvádí Jan Seitl a pokračuje:

„Doprava na autobusové lince 400 i autobusové lince, která bude kolovat kolem automotodromu, na obou je doprava cestujících bezplatná.“

Podle Jiřího Smetany z Automodromu jsou už tribuny na sezení téměř vyprodané.

„Vstupenky na přírodní tribuny samozřejmě stále jsou k dispozici. Tam ta kapacita je ještě daleko k naplnění. Nicméně se nám blíží k vyprodání několik sedadlových tribun. Jsou to ty kolem cílové rovinky a potom i tribuna T1, která je na vjezdu do toho oblíbeného úseku, zvaného stadion,“ dodává Jiří Smetana.

Dopravní situaci kolem Masarykova okruhu sleduje Zelená vlna Radiožurnálu. V neděli ráno a odpoledne bude vysílat speciální relace každou čtvrthodinu.

Masarykův okruh v Brně - Grand Prix silničních motocyklů | Foto: Michal Jindra

Jak jsou na jihu Moravy na příval mototuristů připraveni, bude přibližovat ředitel jihomoravské dopravní policie Jindřich Rybka v Ranním interview Radiožurnálu v 7 hodin 50 minut.

Eva Kézrová, mad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme