Oštěpař Veselý věnoval stříbrnou medaili z ME svému prvnímu trenérovi

Česká medailová sbírka na atletickém mistrovství Evropy v Curychu je kompletní. Po zlatu a dvou bronzech si na krk pověsil stříbrnou medaili oštěpař Vítězslav Veselý, který finálovým hodem dlouhým 84,79 metru nestačil jen na vítězného Fina Antti Ruuskanena.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Veselý si stříbro na ME zajistil hodem dlouhým 84,79 metru

Vítězslav Veselý si stříbro na ME zajistil hodem dlouhým 84,79 metru | Zdroj: ČTK

„Jsem velmi spokojený. Rád bych tuhle medaili věnoval svému prvnímu oštěpařskému trenérovi Jardovi Halvovi, který na jaře zemřel po dlouhé nemoci. On mi dal základy, ze kterých čerpám doteď,“ uvedl v rozhovoru pro Český rozhlas Veselý.

Úřadující mistr světa a obhájce evropského titulu se v průběžném pořadí dlouho držel na třetím místě. V páté sérii sice českého oštěpaře z medailové pozice sice sesadil Fin Lassi Etelätalo, ale Veselý záhy odpověděl svým nejlepším hodem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vítězslava Veselého po soutěži oštěpařů zpovídal Tomáš Kohout

„Věděl jsem, že na tom nejsem špatně, jenže pořád jsem dělal chyby na konci rozběhu. Šlo o to najít hod, který jsem schopný předvést s kratším rozběhem. Trenér Železný na mě volal, že mám v poslední fázi spadnout na zem, abych dobrzďoval rukama. Pořád jsem měl čáru v hlavě a brzdil jsem,“ přiznal Veselý.

„Někdo mi říkal, že to v televizi vypadalo, že jsem do pokusu šel na půl plynu. Při pádu jsem měl černo před očima, probudil jsem se až na zemi, ale jsem rád, že to doletělo,“ dodal 31letý oštěpař, který přidal pro českou výpravu čtvrtý cenný kov.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme