Brambora mě nemrzí, těší 4. místo Závadovou, chce si zlepšit osobní rekord

Plavkyně Barbora Závadová na mistrovství Evropy potvrdila, že je zpět mezi těmi nejlepšími. Čtvrtým místem se postarala o zatím nejlepší český výsledek na šampionátu. Vzhledem k předchozímu výkonnostnímu trápení ji ani nemrzelo, že letos neobhájila dva roky starý bronz z Maďarska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Závadová doplavala v polohovém závodě na 400 metrů čtvrtá

Barbora Závadová doplavala v polohovém závodě na 400 metrů čtvrtá | Foto: Michal Jurman

„Jsem moc ráda, že to takhle vyšlo. Chtěla jsem být do pátého místa, to se podařilo a jsem čtvrtá. Bylo to o hodně, takže nemůžu říct, že brambora mě mrzí. Doufám, že když jsem se zase začala zlepšovat, potrvá to dál,“ těší se Barbora Závadová.

Na bronz tratila přes 3 sekundy. „Nemrzí mě to. Už jsem necelou sekundu za osobním rekordem, už to není loňských 5 sekund, vážně jsem spokojená,“ usmívá se rodačka z Ostravy.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Barborou Závadovou mluvil po polohovce reportér ČRo Michal Jurman

„První den pro mě začal moc dobře. Doufám, že i ostatní disciplíny, i když nejsou mé hlavní, tak se mi povedou tak, jak jsem si naplánovala,“ vyhlíží další závody jednadvacetiletá závodnice.

Na prsařském úseku přitom měla blízko k medaili. „Jela jsem svůj závod a vůbec nevím, jak jsem na tom byla během závodu. Vím jen, jak jsem skončila, to je to důležité,“ uvědomuje si Závadová.

Plavkyně Závadová má z ME 4. místo v polohovce, kraulař Micka byl 7.

Číst článek

Během posledních 2 let se jí změnil celý život. Přestěhovala se do Prahy a změnila trenéra. „Je to malý krůček k velkému cíli, který máme. Doufám, že i trenér budeme spokojený, budeme pokračovat v práci a konečně dám český rekord,“ má jasný cíl.

V posledních lidech ji ale někteří fanoušci odepisovali. „Už to bylo takové: ‚Ona se pořád nezlepšuje, co se děje?‘ Ale pořád to není osobák, tak nemůžu být spokojená maximálně,“ říká 4. nejrychlejší plavkyně na polohové čtyřstovce Barbora Závadová.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme