V pátek startuje fotbalová Synot liga. Vedle nového názvu i s upraveným programem

Už jen jediný den zbývá do začátku dalšího ročníku české fotbalové ligy. Vedle jména ligy doznal nejvíce změn i program zápasů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nové logo nejvyšší české fotbalové soutěže

Nové logo nejvyšší české fotbalové soutěže | Foto: LFA

Asi nejviditelnější novinkou je nové jméno soutěže. Gambrinus ligu nahrazuje Synot liga a s ní přichází také nová znělka, kterou uslyší fanoušci na všech ligových stadionech. Složil ji známý muzikant, držitel tří Českých lvů za nejlepší filmovou hudbu, Jan P. Muchow.

Známý fanoušek pražské Slavie se prý snažil znělkou vyjádřit určitou fanouškovskou radost a natěšení na začátek zápasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Změnami v Synot lize se zabýval reportér Jan Suchan

Změny postihly také ligové schéma. Patnáct let byli fotbaloví příznivci zvyklí na pondělní dohrávky, které ovšem příliš neměli v lásce. Od letošní sezony už by je trápit neměly. První den v týdnu se bude hrát jen ve výjimečných případech, maximálně ale jen dvakrát za půl roku.

Hlavním dnem nejvyšší české fotbalové soutěže bude sobota, kdy se mají hrát minimálně tři utkání od 17 hodin a další od 20.15.

Ligové vedení v čele s předsedou Ligového shromáždění Dušanem Svobodou se s projektem fotbalové soboty prý inspirovalo u věhlasných zahraničních soutěží. „Nechali jsme se jimi inspirovat a byl to také požadavek od našich partnerů. I pro ně je jednoduší, když se do prezentace fotbalu dá vnést určitá pravidelnost,“ uvedl.

Z volných pondělků by měli těžit podle Svobody i fandové. „Dobré to je i pro fanoušky. Rozsah termínů se zmenší a bude to pro ně jednoduší,“ myslí si.

Novinky by se naopak neměly týkat umístění favorizovaných týmů. Podle kurzů sázkařských společností se nejvíce věří Spartě, hodně se už tradičně očekává od Plzně a kvalitní výkony by na základě letního posilování měl předvést Jablonec.

Jan Suchan, Petr Král, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme