Na newyorském Times Square se srazily dva autobusy, 14 lidí je zraněných

V New Yorku se srazily dva autobusy. Čtrnáct lití utrpělo většinou jen povrchové zranění. Mezi pacienty jsou hlavně chodci. Policie zjišťuje, co nehodu způsobilo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na newyorském Time Square havarovali dva autobusy.

Na newyorském Time Square havarovali dva autobusy. | Zdroj: Reuters

„Máme 14 pacientů. Ani jeden ale naštěstí není ve vážném stavu. Všechny jsme okamžitě ošetřili na místě a pro jistotu je potom ještě odvezli do nejbližší nemocnice,“ řekl šéf newyorských hasičů.

Policie zatím neví, co nehodu způsobilo. Šlo o typické turistické otevřené autobusy - takzvané double-deckery. Podle svědků nejprve jeden z nich najel do sloupu s lampou, který se následně zřítil a další autobus pak narazil do prvního.

Mezi pacienty jsou hlavně chodci, zraněný je podle televize NBC pouze jeden pasažér autobusu. Americká média ale poznamenávají, že škody mohly být mnohem horší. Times Square je hodně frekventované místo.

Nehoda se navíc stala kousek od prodejny zlevněných vstupenek na Broadway a u řady oblíbených a často navštěvovaných obchodních domů.

Podle svědků vypadala scéna v první chvíli katastrofálně, ozvala se prý obrovská rána a následoval zvuk tříštění skla.

Na newyorském Time Square havarovali dva autobusy. Lidé jsou zraněni většinou povrchově | Foto: Reuters

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme