Fanoušci Plzně vyčítají Koubkovi 13 let staré křivdy, trenér je zve na pivo

Fotbalisté Plzně vstoupili do nové éry. Bez evropského poháru a se staronovým koučem. Právě trenér Miroslav Koubek je teď zřejmě tím nejsledovanějším mužem západočeského klubu. Někteří fanoušci totiž s jeho příchodem vůbec nesouhlasí a při zápase s Hradcem Králové to dávali hlasitě najevo i přes výhru 4:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Staronový trenér Plzně Miroslav Koubek (vlevo) a manažer klubu Adolf Šádek

Staronový trenér Plzně Miroslav Koubek (vlevo) a manažer klubu Adolf Šádek | Zdroj: ČTK

„Je to zbytečná výměna, která nevede vůbec k ničemu. 30 let chodím do hokejového i fotbalového kotle a tohle mě mrzí. Jasně, jsou to majitelé, jejich peníze a můžou si dělat, co chtějí. Ale vůbec nechápu důvod, proč trenéry vyměnili,“ vysvětluje svůj názor fanoušek Michal Haase.

V případě kouče Miroslava Koubka jde prý o několik let starou osobní křivdu, kterou skalní příznivci stále cítí. „Koubek na nás před 13 lety byl v Kolíně hnusnej. Hulákali jsme na něj nějaký nesmysly a on prohlásil, že se kvůli tomu nemohl soustředit na trénování zápasu,“ vzpomíná fanoušek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeňských fanoušků i trenéra Koubka se na vzájemný vztah ptal reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Kdyby aspoň přišel nějaký trenér, který něco dokázal a měl nějaké jméno. Ale teď přišel zbytečný člověk, navíc zbytečně,“ vysvětluje Michal Haase, proč se někteří fanoušci na trenéra dodnes zlobí.

Událost je stará přesně třináct let, plzeňští fotbalisté se tehdy po sestupu z nejvyšší soutěže trápili i ve druhé lize a Miroslava Koubka pak vedení klubu v průběhu podzimní části odvolalo.

Koubek příčinu konflitku nezná

V roce 2001 šlo podle Miroslava Koubka o složité období. Radikální příznivci dávali svou nespokojenost poměrně často najevo, ale na nějaký konkrétní názorový střet si trenér nepamatuje.

„Nedokážu říct, kde je zdroj. Jestli sestup, když jsem přišel po 13. kole do beznadějné situace, tak budiž. Spadli tu ale i jiní trenéři, jiná jména,“ marně pátrá v paměti Miroslav Koubek.

Koubkovu plzeňskou premiéru doprovázela nepřízeň fanoušků. Vnímal jsem to, přiznal

Číst článek

Sám ale stojí o schůzku se současnými fanoušky klubu, aby si případné křivdy či nesrovnalosti z minulosti mohli všichni vzájemně vyříkat. „Rád bych ten důvod znal, kluky zvu na pivo, to není problém,“ přeje si staronový kouč plzeňské Viktorie.

Na přelomu století pracoval na západě Čech s mladým týmem, v klubu bez velkých ambic. Teď je všechno jinak. Ale nejen kvůli velkým sportovním cílům jde o největší trenérskou výzvu Miroslava Koubka. Usmířit si byť je část naštvaných fanoušků může být mnohem obtížnější než s kvalitním kádrem pravidelně vítězit.

Transparent plzeňských fanoušků, stěžují si na odvolání Dušana Uhrina mladšího | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme