Kauza podvedených klientů českobudějovického Senior domu spěje k závěru

Před okresním soudem v Táboře bude dnes pokračovat kauza Stanislava Snášela a jeho dvou společníků. Všichni čelí obžalobě z dvou trestných činů – podvodu a zpronevěry. Obžalovaní měli podle státní zástupkyně použít kauce téměř 150 důchodců žijících v českobudějovickém Senior domě pro vlastní účely. Celkem prý trojice obžalovaných takto získala 3,6 milionu korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Několik měsíců trvající kauza spěje do finále. Soudce Zdeněk Pořízek dnes vyslechne závěrečné řeči. Před tím však ještě vyslechne poslední svědky.

Bude mezi nimi i redaktor českobudějovického studia Českého rozhlasu Filip Černý, který má potvrdit autentičnost jednoho z důkazů. Jedná se o zvukový záznam ze setkání Stanislava Snášela s klienty českobudějovického Senior domu.

Kromě zneužití kaucí se obžalovaní podle státní zástupkyně měli pokusit vylákat na více než stovce seniorů dalších 2,6 milionu korun na zálohách za služby.

Obžalovaní, kterým hrozí za trestné činy zpronevěry a podvodu až osm let vězení, vinu odmítají.

Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme