Měl jsem štěstí, přiznal mílař Holuša. Do finále postoupil díky času

Český běžec na středních tratích Jakub Holuša se na atletickém ME v Curychu probojoval do finále běhu na 1500 metrů. Ve svém rozběhu přitom zaběhl až šestý nejrychlejší čas a na potvrzení postupu musel dlouho čekat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Holuša suverénně vyhrál semifinále běhu na 800 metrů na HMS v Istanbulu

Jakub Holuša suverénně vyhrál semifinále běhu na 800 metrů na HMS v Istanbulu | Foto: www.topathletics.org

„Nejsem spokojený, protože toho mám dost. Neběželo se mi dobře, vytuhl jsem a byl to jeden z nejtěžších závodů. Stálo při mně štěstí,“ věděl v cíli Jakub Holuša, který do finále postoupil až díky času a pomalejšímu druhému rozběhu.

„Uvidíme, co to do neděle udělá. Je tu hodně dobrých lidí a soutěž je vyrovnaná,“ ví šestadvacetiletý běžec na středních tratích.

Přehrát

00:00 / 00:00

S vyčerpaným Jakubem Holušou mluvil v Curychu reportér ČRo Miroslav Augustin

Pro postup do finále se musel vyrovnat s těžkým postupovým klíčem. V každém ze dvou rozběhů běželo 16 závodníků a přímo postupovali pouze 4 nejlepší, další 4 potom na čas.

„Na Evropě je to takhle tvrdé. Soutěž není na 3 kola jako třeba na MS nebo olympijských hrách. Člověk musí být v první čtyřce, nebo doufat ve štěstí. Dnes mi přálo, v tréninku jsem nic neošidil, vše šlo dobře, takže se mi to možná teď vrátilo,“ říká rodák z Opavy.

Do finále hodu diskem se na ME kvalifikovaly Staňková i Kubelová

Číst článek

Na potvrzení postupu musel dlouho čekat. „Byl jsem nervózní, ani jsem nevěřil, protože jsem si říkal, že je tam Turek Öbzilen, který to vždy rozbíhá. Doufal jsem, že 7 lidí ten čas nedá, ale měl jsem co dělat, abych měl otevřené oči,“ svěřuje se Jakub Holuša.

Miroslav Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme