Basketbalisté se pokusí oplatit Gruzii porážku, do sestavy se vrací Satoranský

Čeští basketbalisté nastoupí k poslednímu domácímu utkání v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy. Na palubovce v Nymburku vyzvou Gruzii, která jako jediná dokázala výběr trenéra Ronena Ginzburga v úvodu kvalifikace porazit. Gruzínci vstoupili do bojů o EURO jedenáctibodovým vítězstvím.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Pumprla (v bílém) se prodírá přes Ádáma Tótha z Maďarska

Pavel Pumprla (v bílém) se prodírá přes Ádáma Tótha z Maďarska | Zdroj: ČTK

„Porážka v Gruzii nic moc neřešila. Vítězství by nám samozřejmě dalo výhodu, ale není to takový rozdíl. Když neztratíme jiný zápas, tak by nám měla stačit jakákoli výhra. To jsou matematické počty, které nechceme řešit. Chceme vyhrávat,“ říká na křídle hrající Vojtěch Hruban.

Pro úspěch bude důležité uhlídat především největší hvězdu gruzínského výběru - pivota Zazu Pačuliju.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hlasy z českého tábora před zápasem s Gruzií sbíral Pavel Petr

„Je jejich největší zbraní, jde o zkušeného a ohromě chytrého hráče. Těžko se brání, používá totiž různé pohyby, je technicky zdatný a umí i dobře přihrát. Věřím, že na něj také dolehne únava,“ přeje si Pavel Pumprla.

Češi, na rozdíl od Gruzínců, nemuseli v posledních dnech nikam cestovat. Soupeř naopak odehrál nedělní zápas v Portugalsku, kde vybojoval očekávané vítězství až v prodloužení.

„Děkujeme Portugalcům, že nám pomohli Gruzínce utahat. Věřím, že s odpočinutým Satym (Tomáš Satoranský) do toho zase vletíme,“ předesílá Pumprla.

Satoranský totiž kvůli poraněné ruce chyběl proti Maďarsku. I bez něj Češi zápas zvládli. Společně s Maďary a Gruzínci mají v čele skupiny pět bodů. Portugalci o dva zaostávají.

„Moc nám nepomohla prohra Gruzínců v Maďarsku, mohlo se začít vyjasňovat, že první dvě příčky připadnou nám a Gruzii. Takhle jsou ve hře všechny tři týmy,“ okomentoval situaci Jiří Welsch.

EURO 2015 si automaticky zahraje vítěz skupiny. Šanci bude mít i šestice nejlepších týmů na druhém místě ze sedmi kvalifikačních skupin.

Utkání české reprezentace s Gruzií začne v Nymburku v 18 hodin a celý duel uslyšíte ve vysílání stanice Český rozhlas Sport na webu zpravy.rozhlas.cz.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme