Středočeští kriminalisté chytili dealery při vaření drog, hrozí jim až 10 let vězení

Středočeští policisté zadrželi během několika dnů dvě skupiny lidí, které měly v obcích u Prahy vařit a prodávat drogy. Někteří z obviněných si prý navíc přivydělávali tím, že v supermarketech přelepovali čárové kódy na drahém zboží. U pokladny zaplatili nižší cenu a zboží poté prodali jinde.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Narkoman, drogy, stříkačka (ilustrační foto)

Narkoman, drogy, stříkačka (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Na případu se podílelo přibližně osmdesát policistů. Údajné dealery sledovali sedm měsíců. Obě skupiny zřejmě fungovaly nezávisle na sobě, ale pod vedením jedné osoby.

Při první realizaci jsme zadrželi sedm osob, při druhé o pět dní později to byly osoby čtyři, popisuje středočeská policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová.

„Pět osob je nyní ve vazbě. Škoda, která by vznikla případným prodejem metamfetaminu, tedy pervitinu, by byla více než milion korun,“ dodává Zatloukalová.

Policisté zabavili kromě prostředků určených k přípravě drog a vyrobeného pervitinu také dvě osobní auta, která si muži zřejmě koupili z nelegálně vydělaných peněz. Údajným pachatelům hrozí až deset let vězení.

Policie zabavila prostředky určené k výrobě drog | Foto: Policie ČR

Kateřina Havránková, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme