Tenista Berdych porazil Hewitta a je ve druhém kole US Open

Tenista Tomáš Berdych zvládl první kolo US Open. Nasazená šestka porazila Australana Lleytona Hewitta 3:0 na sety. Už do třetího kola postoupila Lucie Šafářová po výhře nad Číňankou Zhangovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych udolal v prvním kole slavného Australana

Tomáš Berdych udolal v prvním kole slavného Australana | Zdroj: ČTK

Berdych zvládl první set proti dvojnásobnému grandslamovému vítězi, ale odpor třiatřicetiletého Hewitta dostal trhliny až ve druhé sadě.

V ní Berdych zaváhal při svém podání ve druhé hře a Hewitt se dostal do vedení 3:0 a následně 4:1. Jenže poté Berdych získal čistou hru při podání soupeře, při svém servisu naopak 3 brejkboly odvrátil a v sérii získaných gamů pokračoval.

K vedení 5:4 mu Hewitt pomohl dvojchybou za stavu 30:40 ze svého pohledu, Australan prohrál hru, následně i set a v poslední sadě, i když přes shodu, také úvodní dva gamy.

Ztracené podání v šesté hře nebylo pro Berdycha velkou komplikací, nakonec vyhrál 6:3, 6:4 a 6:3 a postoupil do druhého kola. To si už zahrála Lucie Šafářová, která vyhrála nad Číňankou Zhengovou 6:3, 4:6, 6:2 a dostala se už do kola třetího.

Překvapením třetího dne je naopak vyřazení Polky Radwaňské, kterou zdolala Číňanka Pengová 2:0 na sety.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme