Jako favoritka turnaje se necítím, říká před vstupem do US Open Kvitová

Do US Open v New Yorku vstoupí také nejlepší česká tenistka. Petra Kvitová naskočí do posledního grandslamu sezony jako vítězka nedávného přípravného turnaje v New Havenu. A také jako nasazená trojka, což ve své kariéře dlouho nezažila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová si s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou poradila za 48 minut

Petra Kvitová si s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou poradila za 48 minut | Zdroj: Reuters

Kvitová byla mezi čtyřmi nejvýše nasazenými hráčkami grandslamového turnaje naposledy před dvěma lety. Tím spíš, když jde teď o US Open, kde se české tenistce zatím tolik nedařilo.

„Jako favoritka turnaje se necítím, nikdy jsem tady nedosáhla na velký úspěch. Zůstávám nohama na zemi,“ vnímá své newyorské výsledky Kvitová, která se bude snažit, aby pro ni bylo letošní US Open delší, než předchozí ročník.

Přehrát

00:00 / 00:00

O ambice Petry Kvitové se zajímal Jaroslav Plašil

Česká tenistka tady zatím jen dvakrát prošla mezi nejlepších šestnáct hráček, dál to z různých důvodů doteď nikdy nešlo.

„Rozhodně se chci probojovat do druhého hracího týdne a vylepšit své zdejší maximum. Nicméně vím, že v prvním kole mě čeká těžká soupeřka. Kristina Mladenovićová porazila na French Open Li Na. Soustředím se jen na nejbližší duel,“ naráží Kvitová na dnešní souboj proti francouzské tenistce.

Dál zatím česká tenistka nemyslí, i když dlouhodobě ano. Vyhrát grandslamový titul jinde než ve Wimbledonu je velkou, možná největší sportovní výzvou současnosti.

„Vyhrát dvakrát Wimbledon je super, na konci kariéry by mi to mohlo stačit, ale výzva v podobě získání dalších grandslamů tam je. Ráda bych uspěla i někde jinde,“ má jasno 24letá hráčka.

Sportovně prázdnější období má už za sebou

Může pokoušet i proto, že už má za sebou překonané sportovně prázdnější období, které po svém druhém wimbledonském triumfu zažívala. Je to normální potkávají se s tím po velkém úspěchu i jiní slavnější sportovci, třeba Srb Novak Djoković.

Teď jde jen o to, jak dlouho to trvá. Soudě podle čerstvě vyhraného turnaje v New Hawenu je česká tenistka zpátky.

„Prázdnější jsem trochu byla, nebyla jsem úplně zapálená, tak to ale prostě někdy je. Nejsem ale v tomhle směru jediná, potkalo to i jiné hráčky, které vyhrály grandslam. Při zápasech v New Havenu jsem ale zase bojovala, nechyběly emoce, takže by to tam mohlo být zpátky,“ věří před startem tenisového US Open Kvitová

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme