Sport Centrum Bouřňák na Teplicku změnilo majitele, zahájení lyžařské sezóny stále není jisté

Ve Sport Centru Bouřňák na Teplicku loni blokovaly sjezdovky balíky slámy. Na svazích se objevily kvůli sporům o pronájem pozemků. Jak bude lyžařská sezóna vypadat letos po změně majitele, stále není jasné. Nový investor se zatím nedohodl s majitelem parcel, na kterých vleky končí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lyžování na Bouřňáku.

Lyžování na Bouřňáku. | Foto: David Kalvas

Nabídku na vstup do Sport Centra Bouřňák podalo kromě Petra a Jana Bendových také sdružení Spolek přátel Krušných hor. Organizace má blízko k majiteli klíčových pozemků společnosti Skimmer.

„Jako jediní jsme dostali exkluzivitu od firmy Skimmer. Mámo právo užívat pozemky a nakládat s nimi. Chtěli jsme do té naší neziskovky nechat vstup i obcím Moldava a Mikulov,“ upřesňuje Iveta Baudišová ze sdružení Spolek přátel Krušných hor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zda se bude letos na Bouřňáku lyžovat, zjišťoval Jan Beneš

Proč dala při výběru partnera valná hromada přednost teplickým podnikatelům Bendovým, vysvětlila Věra Chvátalová z tělovýchovné jednoty Lokomotiva Teplice:

„Bratři Bendové se postavili čelem k problémům, které sport centrum má. Pokusí se lyžařské středisko zachránit.“

Podnikatelé se zavázali uhradit několikamilionový dluh sport centra a navíc do ski areálu investovat. Lokomotivě Teplice i nadále zůstanou pozemky pod sjezdovkami.

„Nový investor slíbil, že postupně středisko oddluží bez toho, že by Lokomotiva přišla o své pozemky,“ potvrdila Chvátalová.

Dohoda mezi oběma stranami je daleko

Zahájení lyžařské sezóny nyní záleží na tom, jak se bratři Bendové domluví s majitelem pozemků, na kterých vleky končí. Kvůli sporům o výši nájmu se loni na Bouřňáku nelyžovalo.

Tělovýchovná jednota si ale jako partnera vybrala teplické podnikatele. Se společností Skimmer nyní musí jednat stejně, jako před rokem minulé vedení.

„Chceme najít rozumnou dohodu pro obě dvě strany, respektujeme soukromé vlastnictví. Pokud tu dohodu nenajdeme, tak existuje rozsudek Krajského soudu v Ústí nad Labem, který nám umožňuje vleky spustit. Museli bychom jen vyřešit výstupy lyžařů na svahu Slalomák,“ nastínil plány Petr Benda, teplický podnikatel a zastupitel města za stranu Lev 21.

Výkonný ředitel společnosti Skimmer Michal Krajhanzl zatím nechtěl věc komentovat: „V současné době neznám aktuální stav, čekám na výstup od Sport Centra Bouřňák, jak se rozhodli s dalším postupem ohledně lyžování na Bouřňáku.“

Přestože lyžařské středisko získalo nového investora, otázka zahájení sezóny není zdaleka vyřešená. Krajský soud navíc řeší insolvenční návrh, který na Sport Centrum Bouřňák podala jeho bývalá účetní.

Jan Beneš, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme