Kvitová postoupila v New Havenu do čtvrtfinále, vyzve Záhlavovou-Strýcovou

Tenistka Petra Kvitová porazila na turnaji v New Havenu ve druhém kole Rusku Jekatěrinu Makarovovou přesvědčivě 6:2 a 6:1 a zahraje si ve čtvrtfinále. V něm česká tenisová jednička narazí na krajanku Barboru Záhlavovou-Strýcovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová si s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou poradila za 48 minut

Petra Kvitová si s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou poradila za 48 minut | Zdroj: Reuters

Kvitová ruské soupeřce podlehla před dvěma týdny na turnaji v Montrealu a ani začátek souboje v New Havenu nevypadal dobře. Čtyřiadvacetiletá hráčka ztratila hned své první podání a prohrávala 0:2.

Ve třetí hře ale svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy snížila, záhy prorazila Makarovové servis a ovládla i další čtyři gamy. Druhá sada byla ještě jednoznačnější. Kvitová sebrala své soupeřce dvakrát podání a využila hned první mečbol.

Po osmačtyřiceti minutách se mohla rodačka z Fulneku radovat z postupu na turnaji, na kterém se jí daří. Předloni turnaj vyhrála, v minulém roce skončila ve finále. V cestě za dalším triumfem bude Kvitové stát krajanka Záhlavová-Strýcová.

Tenisový turnaj žen v New Havenu (tvrdý povrch, dotace 710 000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (2-ČR) - Makarovová (Rus.) 6:2, 6:1, Rybáriková (SR) - Halepová (1-Rum.) 6:2, 4:6, 6:3.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme