Taška nepoletí do Ria sama. Štěpánek utvoří deblový pár s Rosolem

Jedno jediné rozhodnutí často ovlivní spoustu dalších osudů a teď se o tom přesvědčují také čeští tenisté. Po zprávě Tomáše Berdycha o odstoupení z olympijského turnaje totiž zažívají velké proměny nálad i další hráči. Radek Štěpánek musel narychlo měnit deblového partnera. Bude jím Lukáš Rosol.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český deblový párŠtěpánek, Rosol podlehl francouzům

Český deblový párŠtěpánek, Rosol podlehl francouzům | Zdroj: ČTK

„Srandovní je, že předevčírem jsem si zkoušel olympijské věci a měl jsem husí kůži. Věci mi padly a už jsem se viděl v Riu. Jsem strašně rád, že taška neodcestuje beze mě,“ kometuje události posledních dní Radek Štěpánek.

Nejprve o Rio přišel, teď už zase ví, že do Brazílie poletí. V deblu nově vytvoří pár s Lukášem Rosolem, se kterým teď odehrál vyrovnaný duel v Třinci proti světovým jedničkám, francouzskému páru Mahut, Herbert.

Přehrát

00:00 / 00:00

Radek Štěpánek bude na olympijských hrách v Riu nakonec hrát čtyřhru s Lukášem Rosolem

„Jak jste viděli, můžeme hrát i s prvním párem světa a setsakramentsky mu zatápět. Můžeme se rovnat se všemi páry, které tam budou hrát,“ těší se nakonec do Ria Radek Štěpánek.

Zatímco on se do Brazílie dostane, v deblu teď nezbude místo pro Jiřího Veselého, který bude hrát pouze singl.

Nepříjemná zpráva pro něj byla čerstvá, musel se soustředit na svůj daviscupový výkon a vlastně reagoval jen krátce po tom, co se o změně dozvěděl. „Čtyřhra? Asi se k tomu nebudu vyjadřovat,“ reagoval na dotaz Českého rozhlasu.

Tak jako nekomentoval Radek Štěpánek zprávu Tomáše Berdycha, i když přiznává, že ho zaskočila: „Nechci se k tomu vracet. Tu zprávu jsem vzal na vědomí a podle toho jsme se všichni zařizovali dál.“

Prohráli jsme se ctí, hodnotí Davis Cup Navrátil. Veselý ukázal, že je příslibem do budoucna

Číst článek

Už ne tak dramatické změny zažívají také české tenistky. Po odřeknutí Karolíny Plíškové se teď dostane na Barboru Strýcovou, která měla ve čtyřhře původně smůlu. Teď si zahraje společně s Lucii Šafářovou. Tedy pokud si ještě některá z hráček účast nerozmyslí.

Podle Radka Štěpánka k tomu ale není důvod. „Po debatách s docentem Kolářem nemám obavy. Kdyby tam byla taková hrozba, ani nás tam nepustí. Jedu reprezentovat českou vlajku na olympijské hry. Mým dětským snem bylo rvát se za českého lva. To je jediný důvod, proč tam jedu,“ svěřuj se Radek Štěpánek.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme