Trenéry mladých fotbalistů podporuje na jihu Čech nadační fond

Více než milion korun rozdělil v letošním roce nadační fond do mládežnického fotbalu v jižních Čechách. Finančně podporuje jejich trenéry a rozhodčí a tím zlepšuje kvalitu zápasů a tréninků. Chce ke sportu přilákat více dětí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Malé fotbalisty většinou trénují rodiče (ilustrační foto)

Malé fotbalisty většinou trénují rodiče (ilustrační foto) | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Trenéři nechtěli jít na školení. Teď mají peníze jako motivaci, tak říkají: ‚Dobře, licenci si udělám,‘ a učí se tréninkové jednotky a jak děti trénovat,“ všímá si šéftrenér třeboňské fotbalové mládeže Karel Bicenc.

Finančně zvýhodněni jsou především trenéři těch nejmenších. Motivuje je to například k dalšímu vzdělávání. Na malých obcích trénují často děti jejich rodiče bez nejmenších zkušeností. Díky programu se už během jara zvýšil zájem trenéru v kraji o vzdělávání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Více o nadačním fondu podporujícím vzdělání trenérů zjistila reportérka ČRo Mária Pfeiferová

„Vždy se říkalo: ‚Ti nejvzdělanější k těm nejmenším,‘ ale vždy to dopadne tak, že trenér s nejvyšší kvalifikací zůstává u dospělých a děti trénují rodiče. Projekt je nastavený tak, že čím vyšší trenérská licence u mládeže, tím vyšší ohodnocení může trenér získat,“ vysvětluje Tomáš Maruška z krajského fotbalového svazu.

„Pětisetkorunová odměna je bez jakékoli licence. Když trenér s B licencí trénuje přípravky, má možnost získat až 12 tisíc korun za rok. To je pro něj nejen motivující, ale i odměňující,“ myslí si Tomáš Maruška.

Mária Pfeiferová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme