Při letecké nehodě zemřel brazilský kandidát na prezidenta Eduardo Campos

Při nehodě soukromého letadla zemřel v Brazílii kandidát na prezidenta Eduardo Campos. Malý letoun typu Cessna 560XL spadl do obydlené části města Santos na pobřeží státu Sao Paulo. Politik sem letěl z Ria de Janeiro na mezinárodní fórum. Společně s ním byli na palubě i dva poradci, kameraman, fotograf a dva piloti. Všech sedm lidí pravděpodobně zahynulo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezidentský kandidát Brazilské socialistické strany Eduardo Campos

Prezidentský kandidát Brazilské socialistické strany Eduardo Campos | Zdroj: Reuters

Kvůli požáru stále ještě zasahují hasiči. Na místě jsou vidět trosky a dým, který z místa stoupá.

„Sanitka už odvezla jednoho zraněného, ale situace je stále nepřehledná. Informace budeme upřesňovat,“ popisuje jihoamerický zpravodaj Českého rozhlasu David Koubek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o nehodě zjišťoval jihoamerický zpravodaj David Koubek

Podle brazilských médií může za nehodu špatné počasí. Letadlo směřovalo z Ria de Janeira do Sao Paula.

Nejspíše se pokusilo ve městě Santos o přistání, které se nepodařilo. Pilot chtěl stroj zvednout, ale neúspěšně. Jde zatím o nepotvrzené informace, úřady budou nehodu teprve vyšetřovat.

Kandidát Brazilské socialistické strany Eduardo Campos byl v průzkumech před říjnovými prezidentskými volbami třetí s podporou asi 10 procent voličů. V minulosti zastával pozici guvernéra státu Pernambuco. Později se jako ministr názorově rozešel s vládou.

Rozhodl se tedy kandidovat a dal se dohromady s Marinou Silvovou, která se ucházela o prezidentský post v posledních volbách. Není jisté, zda nyní kandidaturu převezme právě ona. K nehodě se odmítla vyjádřit a řekla pouze, že je z toho otřesená.

Ostatní kandidáti včetně prezidentky Dilmy Rousseffové okamžitě zrušili všechny předvolební akce.

David Koubek, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme