Policie zasahovala v Pražských službách, údajně zadržela jednoho člověka

Protikorupční policie dnes zasahovala v budově Pražských služeb, které mají na starosti svoz asi dvou třetin odpadu v metropoli. Podle nepotvrzených informací policisté zatkli jednoho člověka. O koho jde, se zatím neví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sídlo Pražských služeb, kde od rána zasahovala protikorupční policie

Sídlo Pražských služeb, kde od rána zasahovala protikorupční policie | Zdroj: ČTK

Oficiálně se totiž k zásahu nechtěla vyjádřit ani protikorupční policie, ani státní zastupitelství. Podle mluvčího Pražských služeb Radima Mana ale nejde o nikoho ze současného vedení.

„Současné vyšetřování se netýká nikoho z aktuálních manažerů, v budově Pražských služeb nebyl nikdo zatčen,“ řekl mluvčí Českému rozhlasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O policejním zásahu v Pražských službách informovala redaktorka Veronika Neprašová

Jako o důvodu zásahu policistů se spekulovalo o plánovaném odkupu 20 procent akcií. Ty chtějí Pražské služby za zhruba 800 milionů korun koupit od kyperského vlastníka.

Podíl chce následně získat Praha, která je už teď majoritním akcionářem služeb. Podle Radima Mana ale dnešní zásah s odkupem akcií nesouvisí.

Čtyři policisté zasahovali v budově od 10. hodiny a průběžně se střídali. Jejich zájem se soustředil na třetí patro, kde sídlí ekonomické oddělení.

O Pražské služby se policie zajímala už v minulosti na základě trestního oznámení, a to kvůli sporným miliardovým zakázkám na svoz odpadů a také kvůli plánovanému odkupu akcií od společnosti kyperského vlastníka.

Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme