Škoda v Británii obhájila titul nejspolehlivější automobilky. Řidiči chválí Fabii i Yetiho

Škoda Auto znovu získala titul nejspolehlivější automobilové značky ve Velké Británii. Řidiči v průzkumu agentury J. D. Power hodnotili třeba motor, exteriér, požitek z jízdy nebo klimatizaci. Ocenili ale hlavně malou poruchovost aut.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Auto (ilustrační foto)

Škoda Auto (ilustrační foto) | Foto: Eva Senetová

Agentura se ptala 13 tisíc prvních majitelů vozů na problémy, které se u aut v posledním roce objevily. Hodnotili například i kvalitu displejů nebo sedadel.

Pro vítězství bylo potřeba, aby daná automobilka nasbírala co nejméně bodů. Škoda Auto jich měla 66, tedy ještě méně než loni.

„Letošní výsledek nás těší zejména z toho důvodu, že ukazuje vzrůstající kvalitu nových vozů Škoda. O 11 bodů jsme překonali naše prvenství z loňského roku,“ řekl tiskový mluvčí automobilky Zbyněk Straškraba.

Poměr kvality k ceně

Škoda se umístila před značkou Suzuki a Kia. Ve třídě malých vozů řidiči vůbec nejlépe hodnotili její model Fabia. Yeti zase zvítězil ve třídě kompaktních SUV. Octavia doplnila celkový výsledek o druhé místo ve třídě kompaktních vozů.

Loni dodala automobilka zákazníkům ve Spojeném království 74 900 aut. Za pět měsíců letošního roku si klíčky od jejích nových vozů převzalo 33 600 tamních majitelů.

„Britskému automobilovému trhu dominuje Volkswagen s pětinovým podílem na zdejších prodejích. Škoda Auto jakožto součást koncernu Volkswagen do tohoto čísla přispívá necelými třemi procenty. Můžeme tak říct, že jde spíše o menšího hráče,“ doplnil Jiří Šimara, analytik společnosti Cyrrus.

Britští zákazníci na českých autech podle analytiků oceňují nejvíc poměr kvality k ceně. Příjemné jsou pro Brity i ceny vozů.

Barbora Kladivová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme