Golfová European Tour u Rudné bude rozhodovat i o složení týmů Ryder Cupu

Tři roky chyběl v České republice prestižní turnaj golfistů, ale dnes se to změnilo. Ve Vysokém Újezdu u Rudné u Prahy ráno začalo klání nejsledovanější evropské série European Tour, které navíc může mít velký vliv na světový golf. Jeho výsledky totiž mohou naznačit, kdo se přiblíží nominaci na ostře sledovaný Ryder Cup.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

golf - golfista

golf - golfista | Foto: Fotobanka stock.xchng

Složení týmů pro prestižní souboj Ameriky a Evropy hodně ovlivní žebříček. Za domácí Evropu budou hrát čtyři nejlepší z evropského pořadí k poslednímu srpnu.

Na přední příčky si myslí i Jamie Donaldson a Stephen Gallacher momentálně 4., respektive 9. muž v žebříčku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Vysokém Újezdu u Rudné u Prahy se přes víkend koná podnik golfové European Tour

„Do Ryder Cupu je ale svým způsobem daleko, takže já se jen soustředím na to, abych dobře odehrál tenhle turnaj. Nominace se uzavře až po příštím víkendu, takže do té doby mě zajímá každý jednotlivý turnaj," připomíná Velšan Jamie Donaldson.

„To jediné, co můžete udělat, je doufat v nominaci. Když budete dělat všechno správně, tak Ryder Cup přijde jako odměna. A nám teď nezbývá než hrát každý týden co nejlépe, než bude uzávěrka nominace," doufá Stephan Gallacher, který už jednou slyšel českou gratulaci k poháru pro vítěze.

Gallagher na ČR vzpomíná rád

„V Česku jsem vyhrál svůj první turnaj jako profesionál, bylo to v roce 1998, takže mám k téhle zemi jisté sympatie, taky jsem tu hrál před třemi lety European Tour v Ostravě."

Úplně jiný pohled na turnaj má devítka Čechů ve startovní listině. Ani jeden z nich není ani zdaleka na takové úrovni.

Všichni se pohybují na turnajích o dvě divize níž a teď hrají díky pozvánkám od pořadatele. O životě golfové elity tak mohou, třeba jako Lukáš Tintěra, jen snít. „Pokud se některý hráč dostane do TOP 10, tak to pro něj určitě zlom bude. Všechno se pak změní.“

Hřiště by Čechům mělo sedět

Ale to je hodně nepravděpodobné, už jen umístění v té lepší polovině ze 156 golfistů by bylo skoro zázrak.

„Hřiště je pro české hráče přijatelné. Připravovali jsme to tak, aby měli šanci postoupit dál,“ láká Lukáš Tintěra na golfové dovednosti.

A sami organizátoři si dali záležet třeba i na kulturní část programu. Po konci pátečního kola bude koncert Eddie Stoilow, v sobotu zase Support Lesbiens.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme