Cisternu přistaví k ústecké ubytovně naposledy. Zítra už by měli být lidé přestěhovaní

Dnes naposledy si budou moci zbývající obyvatelé ubytovny v Předlicích v Ústí nad Labem natočit z cisterny pitnou vodu, zítra už radnice nádrž nepřistaví. V ubytovně neteče voda přes dva týdny, protože za ni majitel neplatil. Do dnešního dne by měli být všichni obyvatelé přestěhovaní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústí nad Labem, Předlice. Ubytovna, kde jsou lidé bez vody

Ústí nad Labem, Předlice. Ubytovna, kde jsou lidé bez vody | Foto: Gabriela Hauptvogelová | Zdroj: Český rozhlas

Na začátku týdne zbývaly v ubytovně poslední čtyři rodiny. Většina z původně 51 obyvatel ubytovny už si nové bydlení našla.

„Chodili jsme po lidech a ptali jsme se, jestli mají něco volného. Podařilo se to jen tak tak,“ uvedla jedna z obyvatelek ubytovny.

Přehrát

00:00 / 00:00

O osud obyvatel ubytovny v ústeckých Předlicích se zajímala redaktorka Gabriela Hauptvogelová

Na zálohu, která by umožnila obnovení dodávek vody, prý nemá peníze. „Musíme to udělat tak, aby nám zbylo pro děti na celý měsíc na jídlo. Majitel nás zklamal,“ dodala.

Právě kvůli statisícovým dluhům za vodu, které měl majitel ubytovny, zavřely Severočeské vodovody a kanalizace od 8. července kohoutky. V ubytovně tehdy bylo 51 lidí, z toho 26 dětí.

Vodu od té doby museli lidé brát z cisterny, kterou nechala přistavit obvodní radnice. Podle starosty obvodu Jana Tvrdíka (ODS) jí to přišlo na tisíc korun denně.

„Určitě po skončení této akce budeme škodu vymáhat po majiteli ubytovny,“ řekl Tvrdík.

Gabriela Hauptvogelová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme