V Nízkých Tatrách našli v lese mrtvého muže. Pitva potvrdila podezření, že ho zabil medvěd

Poblíž slovenské obce Liptovská Lúžna u Ružomberoku našli v pondělí tělo sedmapadesátiletého muže. Pitva na Jesseniově lékařské fakultě v Martině následně potvrdila prvotní podezření, že zemřel po střetu s medvědem. Jde tak o první známý případ úmrtí člověka po střetu s tímto zvířetem na Slovensku za posledních sto let, píše deník SME.

Ružomberok Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Medvěd hnedý (ilustrační foto)

Jde o první zaznamenané úmrtí člověka po střetu s medvědem na Slovensku (ilustrační foto) | Foto: bodsa/CC0 Creative Commons | Zdroj: Pixabay

„Předběžná zpráva z pitvy zesnulého zjistila, že zemřel na následky poranění, které způsobil útok medvěda,“ řekla deníku SME mluvčí žilinské krajské policie Gabriela Kremeňová.

Na Šumpersku se pohybuje rys z Polska. ‚Na člověka je zvyklý, do přírody se dostat neměl,‘ říká odborník

Číst článek

Tělo našel v pondělí obyvatel Liptovské Lúžné v dolině Bansko. Muž měl na hlavě, krku a na boku hluboké rány po pokousání. Poblíž byly také nalezeny stopy medvěda.

Přivolaný soudní lékař potvrdil, že ke smrti nedošlo přirozeným způsobem, doplnila pro deník mluvčí Lesů SR Marína Debnárová.

Ta v pondělí pro SME poukázala na to, že rozšiřující se populace medvědů v oblasti může způsobit další nebezpečné střety, a návštěvníky nabádá, aby se pohybovali ve skupinkách a bavili se tak, aby si jich zvíře včas všimlo.

Podobný incident se odehrál před měsícem také poblíž Šútovského vodopádu – muže při opravování turistického zábradlí napadl medvěd a způsobil mu hluboké tržné rány na noze. Zraněný byl hospitalizován a jeho stav je stabilizovaný.

tzr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme