Aktivita ‚Ochutnejte Jeseníky‘ propaguje regionální potraviny a staré slezské recepty
Propojit dodavatele regionálních produktů potravin s těmi, kteří je prodávají. To je hlavní úkol nové aktivity „Ochutnejte Jeseníky", kterou pořádá jesenické sdružení cestovního ruchu. Společnými silami pak mohou více zaujmout veřejnost a lépe konkurovat ostatním podnikům.
V první vlně oslovila aktivita asi 30 firem, mezi nimi kromě výrobců zejména majitele restaurací, které chtějí lidem nabídnout tradiční pokrmy našich předků z místních surovin. Zástupce sdružení Barbora Haušková ale předpokládá, že jich časem přibude.
„Řada družstev, malovýrobců chová zvířata a mají nějaké suroviny a produkty, které by se taky měly dostat na talíře, protože jsou tady z regionu,“ doplňuje Haušková.
Je to nejbližší cesta, jak dostat to, co se tady vypěstuje, na trh, a zvýšit tak poptávku a podpořit samotné producenty. Aby tady tolik nezanikala výroba a produkce čehokoli,“ dodává Haušková.