Aktivita ‚Ochutnejte Jeseníky‘ propaguje regionální potraviny a staré slezské recepty

Propojit dodavatele regionálních produktů potravin s těmi, kteří je prodávají. To je hlavní úkol nové aktivity „Ochutnejte Jeseníky", kterou pořádá jesenické sdružení cestovního ruchu. Společnými silami pak mohou více zaujmout veřejnost a lépe konkurovat ostatním podnikům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Domácí chleba

Domácí chleba | Foto: Fotobanka stock.xchng, Ayse Kongur

V první vlně oslovila aktivita asi 30 firem, mezi nimi kromě výrobců zejména majitele restaurací, které chtějí lidem nabídnout tradiční pokrmy našich předků z místních surovin. Zástupce sdružení Barbora Haušková ale předpokládá, že jich časem přibude.

„Řada družstev, malovýrobců chová zvířata a mají nějaké suroviny a produkty, které by se taky měly dostat na talíře, protože jsou tady z regionu,“ doplňuje Haušková.

Je to nejbližší cesta, jak dostat to, co se tady vypěstuje, na trh, a zvýšit tak poptávku a podpořit samotné producenty. Aby tady tolik nezanikala výroba a produkce čehokoli,“ dodává Haušková.

Andrea Švubová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme