Letošní sezona v pálenicích je zatím dobrá

Sezona v pálenicích je v plném proudu. Letošní horké léto urychlilo nejen zrání ovoce, ale i kvasu. Ovoce má díky slunci dostatek cukru, dobře kvasí a je lepší i lihovitost.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Místní meruňky rychle měknou, pak se z nich dělá marmeláda nebo pálenka

Místní meruňky rychle měknou, pak se z nich dělá marmeláda nebo pálenka | Foto: Vojtěch Berger

V palírně ve Velkém Týnci aktuálně pálí meruňky. „Letošní sezona se vyvíjí velice dobře, zatím co jsme pálili třešně, meruňky, moruše, tak výtěžnost je v průměru deset procent, což je na rané ovoce velice dobrý výsledek,“ popisuje provozovatel palírny Pavel Hnilica.

Co dalšího je ještě čeká, dodává vzápětí: „Pomalu přejdeme na raná jablka, potom už to budou hrušky, dál budou pokračovat pozdější jablka a švestky.“

Monika Pustovková, raf Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme