Hejnová se vrací k atletice. Bývalá překážkářka bude působit jako trenérka reprezentačních sprinterů

Atletka Zuzana Hejnová je zpátky. Už ne jako závodnice, ale jako trenérka. Olympijská medailistka a dvojnásobná mistryně světa nově povede reprezentační sprintery, překážkáře a členy štafet.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová

Zuzana Hejnová | Zdroj: Reuters

Známé přísloví „Dobří holubi se vracejí“ teď potkalo českou atletiku. Rok a půl po porodu syna Matyáše totiž ohlásila návrat olympijská medailistka a mistryně světa Zuzana Hejnová. Už ne jako běžkyně, ale jako trenérka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co bude někdejší překážkářka Zuzana Hejnová dělat ve své nové práci

„Těším se moc na novou roli a na nového šampiona,“ říkala Zuzana Hejnová, když se loučila s profesionální kariérou. Tehdy čekala už syna Matyáše.

Právě jeho označila za nového šampiona. Jejímu potomkovi už je ale rok a půl, a tak má víc času soustředit se znovu na atletiku.

„Hodně jsem to samozřejmě probírala doma, jestli to zvládnu. Přiznám se, že i pro mě je to nový náboj, protože mě úplně nebaví být jen se synem doma. Máme to pořešené, abych se mohla věnovat své práci a zároveň i jemu. Je to zatím na půl úvazku, tak to určitě zvládnu,“ řekla Hejnová v rozhovoru pro Radiožurnál Sport.

Postupně přidávat

Její nová pozice se jmenuje Trenérka reprezentace pro sekci sprintů a překážek Českého atletického svazu. A bývalá čtvrtkařka přiznává, že bude potřebovat čas na to se s funkcí seznámit.

Běhala jsem do šestého měsíce těhotenství, říká atletka Hejnová. Závody mi nechybí, trénuji přítele

Číst článek

„Ta pozice je opravdu obsáhlá a bude mi nějakou chvíli trvat, než se zorientuji a seznámím s celým fungováním. Až se to stane, tak bych měla nastoupit na plný úvazek a měla do toho vnést nový pohled,“ popisuje Hejnová.

Cíle Zuzany Hejnové v nové roli jsou jednoznačné. Zastavit v české atletice odliv sprinterů a překážkářů a ideálně vychovat někoho, kdo podobně jako ona vyhraje dvakrát mistrovství světa a získá minimálně bronzovou olympijskou medaili – tak jako Hejnová v Londýně 2012.

„Je potřeba jim dát podporu, aby se tomu mohli věnovat a my někoho dalšího vychovali. Talentovaných je tam teď docela velká řada, asi největší je Lurdes Manuel, to je naše čtvrtřkařská hvězda. Je to ještě juniorka, ale má potenciál letos jet na mistrovství Evropy dospělých i na olympiádu. Takové holce musíme dát co největší podporu, aby neměla úmysl někam utéct,“ říká 37letá Zuzana Hejnová, nová trenérka reprezentační sekce sprinterů a překážkářů.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme