Brendla s Pruskem také čeká Stanley Cup

Další dva čeští hokejisté se připojí k sérii prvního kola Stanleyova poháru mezi Ottawou a Philadelphií. Ottawa, která vede v sérii 2:1, povolala k prvnímu týmu brankáře Martina Pruska. Nejlepší gólman farmářské ligy vypadl se záložním týmem ve čtvrtfinále. Stejný osud potkal i útočníka Pavla Brendla, který posílí Philadelphii. V sérii, z níž mohou vzejít posily pro národní tým na mistrovství světa, tak figuruje sedm Čechů. Bonk, Havlát, Prusek a Rachůnek na straně Ottawy a Čechmánek, Dopita a Brendl ve Philadelphii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Pruskův celek Grand Rapids byl ve čtvrtfinále AHL vyřazen týmem Chicago Wolves. Společně s bývalým gólmanem Vítkovic se k prvnímu týmu přesunou i obránci Gruden a Kwiatkowski a útočník Martins. Prusek, vyhlášený nejlepším brankářem AHL v letošní sezóně, dosud nastoupil k jedinému utkání NHL. Při jeho březnové premiéře podlehla Ottawa v prodloužení Atlantě 2:3. V play off ale příležitost s největší pravděpodobností nedostane. Branku Senators nyní hájí ve skvělé formě chytající Lalime, jehož jistí Hurme a Chouinard.

Brendlův tým Philadelphia Phantoms ukončili sezónu v AHL porážkou 1:3 v play off od Syracuse Crunch. Jednadvacetileté pravé křídlo Brendl v letošním ročníku v prvním týmu Philadelphie již hrál, v osmi zápasech zaznamenal jednu branku. Do Flyers odešel loni v srpnu v rámci rozsáhlé výměny, v níž byl i Eric Lindros.

David Šprincl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme