České posádky úvodní den mistrovství světa vodních slalomářů zvládly

Úspěšně vstoupila reprezentace českých vodních slalomářů do mistrovství světa v Praze. Umělý kanál v pražské Troji dnes byl dějištěm kvalifikačních závodů kajakářů a deblkanoistů. Do semifinále postoupili všichni Češi, kteří startovali, tedy kajakáři Ondřej Raab, Lukáš Kubričan a Tomáš Kobes i deblkanoe Marek Jiras - Tomáš Máder, Jaroslav Volf - Ondřej Štěpánek a Jaroslav Pospíšil - Jaroslav Pollert.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS ve vodním slalomu

MS ve vodním slalomu | Zdroj: ČTK

Nejrychlejším kajakářem se stal stříbrný medailista z olympijských her v Aténách Campbell Walsh z Velké Británie, druhý skončil Ital Daniele Molmenti a třetí dojel Polák Grzegorz Polaczyk. Ondřej Raab postoupil jako sedmnáctý, Tomáš Kobes ze čtyřiadvacátého místa a Lukáš Kubričan skončil v součtu dvou jízd sedmadvacátý. Do čtyřicítky postupujících se vešli všichni favorité, nakonec i obhájce titulu a mistr Evropy Fabian Dörfler z Německa, jenž byl sedmatřicátý.

Mezi deblkanoisty vládlo domácí duo Volf, Štěpánek, které si na druhé Brity Bowmana a Smitha vytvořilo téměř osmisekundový náskok. Ani dvanáctí Jiras s Máderem a dvacátí Jaroslavové Pospíšil a Pollert neměli s postupem problémy. To se nedá říct o olympijských vítězích bratrech Hochschornerových ze Slovenska. Ti jen s obtížemi propluli těžkou kombinací branek 17, 18 a 19, a chvíli to dokonce vypadalo, že jednu z nich neprojeli, což by znamenalo padesátisekundovou penalizaci. Nakonec však ani oni nebudou v semifinále chybět.

Výsledky kvalifikace MS vodních slalomářů v Praze:

Kajak - muži: 1. Walsh (Brit.) 206,95 (0 trestných sekund), 2. Molmenti (It.) 207,03 (0), 3. Polaczyk (Pol.) 209,14 (0), ...17. Raab 216,04 (4), 24. Kobes 217,47 (2), 27. Kubričan (všichni ČR) 218,46 (6).

Deblkanoe - muži: 1. Volf, Štěpánek (ČR) 225,78 (0), 2. Bowman, Smith (Brit.) 233,30 (0), 3. R. Simon, K. Simon (Něm.) 235,17 (2), ...12. Jiras, Máder 242,11 (2), 20. Pospíšil, Pollert (všichni ČR) 252,49 (12).

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme