Českým tenistům chybí k záchraně jediná výhra

Čeští tenisté vedou v baráži Davis Cupu nad Thajskem 2:1 a k záchraně ve světové skupině jim chybí jediná výhra. Druhý bod vybojovali ve čtyřhře Jiří Novák s Tomášem Berdychem, který nahradil nemocného Davida Rikla. Náš pár porazil domácí dvojici Paradorna Srichaphana a Danaie Udomchokeho ve třech setech 6:3, 7:6, 6:4.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

davis Cup

davis Cup | Foto: The Oficial Davis Cup Website

Oba nehrající kapitáni změnili původně nahlášené složení deblových párů. Cyrila Suka k tomu donutila náhlá viróza Rikla. Čtrnáctého deblistu světa trápila celou noc horečka a střevní problémy. Na kurt se tak postavil osmnáctiletý Berdych a při své premiéře si vedl výborně. Jako jediný ze všech čtyř hráčů neztratil svůj servis. Thajci podle očekávání nahlásili singlisty Paradorna Srichaphana a Udomchokeho.

První set trval šestadvacet minut a český pár ho získal poměrem 6:3. Novák s Berdychem nejdříve vzali servis ve třetí hře Udomchokemu a v deváté i Srichaphanovi. Ve druhé sadě vedli naši hráči už 5:2, ale pak si dvakrát prohráli podání a Thajci srovnali na 5:5. Set dospěl až do tie-breaku, ve kterém už opět dominovali Češi. Získali jej poměrem 7:2 a ujali se vedení 2:0 na sety. O osudu třetího setu a tím i celého zápasu rozhodla sedmá hra, ve které český pár prorazil Udomchokeho podání. Novák s Berdychem si pak svůj servis podrželi a po hodině a 44 minutách se radovali z vítězství a z druhého bodu pro Českou republiku.

Do úvodní nedělní dvouhry nastoupí Jiří Novák proti domácí jedničce Paradornu Srichaphanovi. V případě výhry zajistí českému týmu rozhodující třetí bod a tím i setrvání ve světové skupině Davis Cupu. V závěrečné dvouhře by měl nastoupit Bohdan Ulihrach proti Udomchokovi, ale kapitáni mohou složení nedělních dvouher ještě změnit.

Výsledek:

Thajsko - Česká republika 1:2 po čtyřhře
P. Srichaphan, Udomchoke - Novák, Berdych 3:6, 6:7 (2:7), 4:6

Statistika:
Esa: 7:5
Dvojchyby: 2:6
Brejky: 3 ze 6/6 ze 16
Čas: 1:44 hod.

Semifinále:

Austrálie - Švýcarsko 2:1 po druhém dnu
Arthurs, Woodbridge - Federer, Rosset 4:6, 7:6 (7:5), 5:7, 6:4, 6:4

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme