Dukla nestačila na Domažlice a vypadla z poháru, Sparta udržela těsnou výhru ve Znojmě

Dalším prvoligovým týmem, který neprošel přes třetí kolo Mol Cupu, je pražská Dukla, která nestačila na třetiligové Domažlice. I přes komplikace naopak postupují Slovan Liberec, Jablonec i Sparta.

Domažlice (Aktualizováno: 20:10 20. 9. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Holenda sice gól vstřelil, ale na postup to nestačilo

Jan Holenda sice gól vstřelil, ale na postup to nestačilo | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

Fotbalová Dukla zavítala do Domažlic opět po třech letech. Tehdy na jihu Čech vypadal už ve druhém pohárovém kole. Letos znovu vypadla, jen o jedno kolo později, a je po Bohemians a Brnu třetím prvoligovým týmem, který v Mol Cupu končí.

Pražané v Domažlicích rychle vedli, jenže třetiligový tým během pěti minut na začátku druhého poločasu zápas otočil. Na 2:2 sice ještě stihl vyrovnat Holenda, jenže postupovou branku Jiskry Domažlice vstřelil v 67. minutě Petr Mužík.

S třetiligovým soupeřem měl problémy i Liberec. Během 90 minut zápasu v Hodoníně gól nepadl a šlo se do prodloužení. Tam už se Slovan rozstřílel. Dvakrát se trefil Pulkrab, po jedné brance přidali Hybš a Folprecht.

Spartu poslal do vedení ve Znojmě Rumum Vatajelu svým prvním gólem v rudém dresu. Jenže ve druhém poločase se domácí před dvěma tisícovkami diváků tlačili za vyrovnáním. Velkou šanci měl Teplý a v závěru se tlačil do zakončení i gólman Veselý, do osmifinále přesto jde Sparta. 

Třinec v pražském Edenu za celý zápas jedinkrát vystřelil na branku, i to stačilo k poločasovému vedení, když se trefil Petr Hošek.

Jenže po změně stran Slavia ukázala, kdo je favorit zápasu. Skóre rychle otočili Altintop s Frydrychem, další gól přidal Sýkora a na vyvolávaného "bůra" upravil výsledek dvěma brankami Tomáš Necid. 

Jablonec po prvním poločase prohrával s Viktorií Žižkov, ale dokázal zápas otočit. Postupový gól na 2:1 dal v 87. minutě z penalty Tecl. Díky jedinému gólu postoupila Vysočina Jihlava přes Sokolov.

Pohodlně postoupili fotbalisté Karviné, kteří skórovali v Kroměříži čtyřikrát. Hráči Sigmy a Hradce Králové nadělovali na hřištích Živanic a HFK Olomouc dokonce osmigólové příděly.

Třetí kolo MOL Cupu, českého fotbalového poháru:

Jiskra Domažlice - Dukla Praha 3:2 (0:1)

Branky: 55. a 67. Mužík, 51. Hrubý - 14. Ostojič, 64. Holenda.

Sestava Dukly: Hruška - Kušnír, Ostojič, Bezpalec, Podaný - Brejcha (62. Duranovič), Miloševič, Tetour - Holík (78. Mustedanagič), Holenda, Schranz (73. Koval). Trenér: Hynek.

FK Hodonín - Slovan Liberec 0:4 po prodloužení (0:0)

Branky: 105. a 116. Pulkrab, 113. Hybš, 120. Folprecht.

Sestava Liberce: Hladký - Kulhánek, Kúdela, Karafiát - Vácha (77. Folprecht), Havelka - Malinský (62. Coufal), Bosančič, Hybš - Voltr, Bartl (62. Pulkrab). Trenér: Trpišovský.

FK Jablonec - Viktoria Žižkov 2:1 (0:1)
Branky: 51. Masopust, 87. Tecl - 13. Podrazký z pen.
Sestava Jablonce: Hrubý - Holeš, Pernica, Kysela, Hanousek - Masopust, Považanec, Trávník, Jovovič (89. Zelený) - Mihálik (63. Doležal), Tecl (90. Janetzký). Trenér: Klucký.

FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram 3:0 (1:0)
Branky: 30. a 69. z pen. Magera, 67. Vukadinovič.
Sestava Mladé Boleslavi: Agajev - Takács (20. Pauschek), Chaluš, Stronati, Fleišman - Hubínek, Ljovin - Vukadinovič (80. Komličenko), Rada, Mareš - Magera (76. Babalj). Trenér: Uhrin ml.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme