Další komplikace pro fotbalovou ligu. Opava hlásí nákazu koronavirem a jde do karantény

Opava má jednoho fotbalistu nakaženého novým koronavirem. Na tiskové konferenci to uvedla ředitelka krajské hygienické stanice Pavla Svrčinová, podle které musí celý tým do karantény. Slezský celek měl ve čtvrtek hrát s Olomoucí v ligové skupině o záchranu, která měla pokračovat po třítýdenní pauze vynucené nákazou v mužstvu Karviné.

Tento článek je více než rok starý.

Opava (Aktualizováno: 14:12 23. 7. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slezské derby mezi Opavou a Baníkem Ostrava

Hráči Opavy. | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

Pozitivní nález v Opavě zřejmě způsobí předčasné ukončení nejvyšší soutěže. Vzhledem k dvoutýdenní karanténě Slezanů se skupina o záchranu nestihne dohrát do 2. srpna, který je nejzazším možným termínem.

Z dovolené rovnou do bojů o záchranu. ‚Netuším, v jakém budou stavu,‘ říká o soupeřích kouč Opavy

Číst článek

Dnešní zápasy šestičlenné skupiny o záchranu se s největší pravděpodobností neodehrají. Ligová fotbalová asociace, která v Česku řídí profesionální soutěže, to zatím nepotvrdila. Situací se zabývá. Vedle utkání Opavy s Olomoucí se měly hrát ještě duely Příbram - Teplice a Zlín - Karviná.

Podle Svrčinové začal mít nejmenovaný hráč Opavy zdravotní problémy v úterý nebo ve středu, do té doby trénoval s týmem. „Všichni musí jít do karantény, všichni na testy. Objednáváme je na testy, pak budou 14 dní v karanténě, potom půjdou znovu na testy. Také nařizujeme dezinfekci celého stadionu včetně masáží, rehabilitací, šaten,“ uvedla Svrčinová. Klub zatím situaci nekomentoval, neboť dosud nedostal od hygieniků oficiální rozhodnutí.

V Příbrami se hrát nebude

Příbram oznámila, že její podvečerní zápas doma s Teplicemi byl kvůli koronaviru v týmu Opavy odložen. Zřejmě se nebudou hrát ani zbylá dvě utkání čtvrtečního programu. Vedle duelu Opavy s Olomoucí a Příbrami s Teplicemi se ve čtvrtek měl hrát ještě zápas mezi Zlínem a Karvinou. 

Ve skupině o záchranu zbývají odehrát dvě kola. Pokud se to nepodaří, což je nyní pravděpodobné, z nejvyšší soutěže nikdo nesestoupí. Do příštího ročníku s 18 účastníky by postoupily z druhé ligy Pardubice a Zbrojovka Brno, třetí Dukla Praha by se mezi elitu nedostala. V minulém týdnu kluby rozhodly o zrušení baráže.

Dukla se už začíná smiřovat s tím, že se letos do první ligy nevrátí. „Pro mě je to opravdu velké překvapení. Nakaženému hráči přeji brzké uzdravení. Tímto zůstává FK Dukla Praha s největší pravděpodobností ve druhé lize, další komentář je asi zbytečný. Mám pouze obavy o příští soutěžní ročník, bude to jeden velký zmatek,“ uvedl na sociální síti výkonný a sportovní ředitel Dukly Pavel Vandas.

Ve skupině o záchranu už mají jistotu udržení Olomouc, Teplice a Zlín. Karviná má náskok dvou bodů na předposlední Opavu a poslední Příbram. Nález v Opavě by pomohl všem třem ohroženým klubům, v případě dohrání soutěže by totiž nejhorší z nich sestoupil.

Skupinu o záchranu už na začátku července zkomplikovalo několik pozitivních případů v týmu Karviné. Kontrolní test v minulém týdnu již měli všichni hráči negativní a mohli se vrátit do tréninku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme