Bohemians rozdrtili Zlín, ale zůstávají na barážové příčce. Pardubice vyhrály v nadstavbě i potřetí

Fotbalisté Bohemians dokázali ve třetím kole nadstavby Fortuna ligy vyhrát na půdě Zlína 4:1, dál ale zůstávají na barážových příčkách. Pardubice zvádly i třetí utkání, když porazily sestupující Karvinou. Jablonec zvládl důležité utkání v Teplicích.

Zlín Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Bohemians slaví gól proti Zlínu.

Hráči Bohemians slaví gól proti Zlínu. | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

Bohemians vyhráli naposledy v polovině února právě nad Zlínem a jsou hluboko namočení v boji o záchranu. Na Moravě tak v sobotu nutně potřebovali vyhrát, aby si vyhnuli barážovým bojům. Naopak domácí by si případnými třemi body prakticky jistě zajistili setrvání mezi elitou.

Mladá Boleslav uspěla v úvodním duelu o sedmé místo v Olomouci, Růsek nedal v závěru penaltu

Číst článek

Hned od začátku dávali najevo větší motivací Pražané, kterou mohl proměnit ve vedoucí gól už ve druhé minutě Petr Hronek, brankáře Rakovana ale zblízka nepřekonal. O deset minut už se ale Hronek mohl radovat, když po rohovém kopu zpoza vápna trefil přesně dolní roh zlínské brány.

Ani ne o deset minut později už vedli hosté o dva góly a znovu jim k tomu pomohl rohový kop, jen tentokrát překonal Rakovana Jan Chramosta. A za dalších šest minut to bylo už 0:3, když svého brankáře nešťastně přeloboval zlínský obránce Lukáš Vraštil při pokusu o odkop.

Domácí pak sice snížili zásluhou Youby Dramého, jenže ještě před přestávkou vrátil Bohemians třígólové vedení po chybě zlínské obrany Roman Květ. 

Ve druhé půli už hosté hlavně bránili. Zlín se snažil alespoň snížit, Bohemians ale hlavně díky výbornému brankáři Valešovi uhájili výsledek 1:4. V tabulce skupiny o záchranu jsou Pražané na barážové 14. příčce, přičemž na třináctý Jablonec ztrácejí dva body. Zlín je 11. a na kontě má o čtyři body víc než Bohemians.

Teplice - Jablonec 0:1

Teplice ze dvou nadstavbových zápasů vydolovaly jeden bod a proti Jablonci chtěly zabrat. To se jim ale nepodařilo, protože ambiciózní Jablonec vyhrál i druhé utkání po odvolání trenéra Rady. Za důležité tři body vděčí Severočeši Jakubu Kubistovi, který se v první půli postaral o jediný gól zápasu.

Jablonec je tak dvě kola před koncem skupiny o záchranu na 13. místě, které jako poslední zajišťuje setrvání v první lize. Na 14. Bohemians má náskok dvou bodů.

Pardubice - Karviná 2:0

Východočeši vstoupili do nadstavby skvěle, když dokázali vyhrát oba úvodní zápasy, a ve stejném duchu pokračovali i proti už jistě sestupující Karviné. Obě branky padly už v první půli – na úvodní trefu Filipa Čiháka navázal Tomáš Čelůstka. 

Pardubice jsou 12. a na baráž mají tříbodový náskok. Karviná už má jistý přímý sestup.

3. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o záchranu:
FK Teplice - FK Jablonec 0:1 (0:1)
Branka: 28. Kubista. Rozhodčí: Radina - Hájek, Vodrážka - Ondráš (video). ŽK: Sunzu, Hyčka - Pilař. Diváci: 2107.

Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905 1:4 (1:4)
Branky: 30. Dramé - 12. Hronek, 21. Chramosta, 27. vlastní Vraštil, 39. Květ. Rozhodčí: Proske - Nádvorník, Kotík - Klíma (video). ŽK: Vraštil - Kovařík, Vondra. Diváci: 2650.

FK Pardubice - MFK Karviná 2:0 (2:0)
Branky: 33. Čihák, 41. Čelůstka. Rozhodčí: Szikszay - Pečenka, Volf - Kocourek (video). ŽK: Vacek, Jeřábek (oba Pardubice). ČK: 39. Bartošák (Karviná). Diváci: 628.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme