Slavia vrátila Baníku porážku z Mol cupu. Fotbalisté Mladé Boleslavi vyrovnali utkání v Olomouci

V sobotu odpoledne přivítala Sigma Olomouc na svém hřišti Mladou Boleslav. Po hodině hry domácí navýšili na 2:0. Mladoboleslavští ale vzápětí dvěma brankami ve dvou minutách vybojovali remízu 2:2. Ve druhém zápase porazila Slavia poměrně jednoznačně ostravský Baník 4:0.

Aktualizováno Olomouc (Aktualizováno: 19:15 2. 11. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Mladé Boleslavi Jan Stejskal (ve žlutém) zasahuje proti hlavičce olomouckého Jakuba Yunise (v modrém).

Brankář Mladé Boleslavi Jan Stejskal (ve žlutém) zasahuje proti hlavičce olomouckého Jakuba Yunise (v modrém). | Foto: Luděk Peřina | Zdroj: ČTK

SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 2:2

První větší příležitost zápasu si vypracoval domácí Jakub Yunis. Ten se dostal s míčem až do vápna, ale míč do branky přes obranu a brankáře Středočechů, nedostal. To se změnilo o deset minut později, když se tváří tvář gólmanovi Janu Stejskalovi ocitl domácí Jakub Plšek, který z bezprostřední blízkosti brankáře překonal.

Bohemians se Slováckem se rozešli bez branek. Moravané se posunuli na čtvrté místo tabulky

Číst článek

Poté se dostal k hlavičce obránce Vít Beneš, ale jeho pokus Stejskal ukryl v rukavicích. Ve 23. minutě se do první velké šance dostali také hosté, konkrétně Lukáš Budínský, jehož ránu odvrátil obránce Václav Jemelka na roh. Z toho ale kvůli faulu Jakub Klímy mladoboleslavští gól nevytěžili.

Vzápětí se do dvou šancí dostali hráči Sigmy. Hlavičku Yunise ale nejprve vyrazil Stejskal a následně střelu Plška zastavila obrana Středočechů. Ve 34. minutě si olomoucký Milan Kerbr málem vstřelil vlastní branku, když rozvlnil boční síť branky svého týmu po zpětné přihrávce Tomáše Ladry. V nastaveném čase první půle se pokusil vyrovnat z volného přímého kopu Budínský, branku ale minul.

Tentýž hráč měl na hlavě vyrovnání v 57. minutě. Ve velké šanci ho ale vychytal brankář Miloš Buchta. O pět minut později si hráči otevřeli na trávníku střelnici. Nejprve po rohovém kopu navýšil na 2:0 hlavou Vít Beneš. Vzápětí krásnou střelou na vzdálenější tyč branky snížil Jakub Fulnek. A hned z další šance vyrovnal ranou pod břevno Budínský. Během tří minut tak diváci v Olomouci viděli tři góly.

Dvě minuty poté mohl vrátit olomouckým vedení Plšek, který ale minul branku. Následně měl na kopačce dokonání obratu Ladra, ale jeho střelu srazil Martin Hála na roh, který hosté nevyužili. Obránce Sigmy se později sám dostal do šance. Jeho pokus ale vyrazil Stejskal a dorážku Plška zastavil Alexei Tataev.

Ve 82. minutě došlo ve vápně hostí k souboji mezi Yunisem a Tataevem, po kterém skončili oba hráči na zemi. Rozhodčí ale odpískal faul domácímu útočníkovi. V nastavení měli Hanáci tři brankové příležitosti. Střelu Yunise nejprve odkopli obránci Mladé Boleslavi na roh. Z něj přestřelil branku Jemelka a z dalšího roku nastřelili domácí pouze břevno.

Z Olomouce vezeme jeden bod po remíze 2:2. #fkmb #fkmladaboleslav

16:25 – 02. 11. 2019

1 2

SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava 4:0

Úvod utkání přinesl nepřesnosti a střely, které nemířily mezi tři tyče. V 16. minutě upadl ve vápně Peter Olayinka a sudí šel po skončení akce zkontrolovat video. O penaltu se ale dle rozhodnutí Klímy nejednalo. O pět minut později zahrávala Slavia volný přímý kop, k hlavičce se dostal Ladislav Takács, který ale minul pravou tyč branky.

Ostudný výkon, zlobil se brankář Slavie Kolář po pohárové porážce v Ostravě

Číst článek

Poté se dostal do šance Tomáš Souček, který ale na Viktora Budinského v brance Baníku nevyzrál. A z následného roku si stáhl míč opět ostravský brankář. Ve 33. minutě Pražané uzavřeli hosty ve vápně, ale ani jedna ze střel mezi třemi tyčemi neskončila. To se změnilo o deset minut později, když se ranou z první k bližší tyči prosadil Souček.

Začátek druhé půle naznačil průběh zbytku zápasu. Nejprve vstřelili Slavisté, konkrétně Olayinka, gól také dvě minuty po začátku druhého poločasu. Ten ale nemohl platit, protože si nigerijský záložník nepohlídal ofsajd. Poté se neprosadili Souček, kterého vychytal Budinský a ani Coufal, který zamířil nad branku. Následně se střelec první branky Souček prosadil i podruhé, když hlavou doklepl míč do odkryté branky.

V 55. minutě předvedli Slavisté pohlednou akci na jeden dotyk, ale Stanislav Tecl na jejím konci zamířil mimo. O tři minuty později měli hráči Baníku k dispozici volný přímý kop. Míč ale chytil gólman Ondřej Kolář, který byl navíc při zákroku faulovaný. V 61. minutě odpískal rozhodčí Klíma po faulu na domácího Tecla penaltu a navíc dal druhou žlutou kartu protestujícímu Milanovi Jiráskovi, který tak zamířil předčasně do sprch. K exekuci pokutového kopu se postavil Souček. Jeho střelu ale vystihl a vyrazil Budinský.

Na 3:0 navýšil v 68. minutě Tecl, který se dostal k vyraženému míči po střele Součka, a zakončil k levé tyči. O tři minuty později se dostali hosté do přečíslení ve vápně Slavie. Rudolf Reiter vzal zodpovědnost na sebe a po zaseknutí míče vystřelil. Stál před ním ale jediný obránce Pražanů Takács, který tak střelu zblokoval. Čtvrtou branku domácích přidal v 77. minutě Ševčík, když na druhý pokus překonal Budinského. O 11. minut později se k vápnu domácích hnal Daniel Holzer, kterého ale před střelou odstavil od míče vracející se Josef Hušbauer.

⏲️ KONEC | Baníku jsme vrátili prohru v poháru ve velkém stylu! Vysoké domácí vítězství režíroval Tomáš Souček dvěma góly. Další branky přidali Stanislav Tecl a Petr Ševčík! Všechno nejlepší, Slavie! 🎁

🔴⚪️ 4:0 🔵⚪️ #slaost

18:58 – 02. 11. 2019

5 93

15. kolo první fotbalové ligy:

Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 2:2 (1:0)
Branky: 14. Plšek, 62. Beneš - 63. Budínský. 64. Fulnek. Rozhodčí: Ginzel - Vitner, Vaňkát. ŽK: Beneš - Hubínek, Hašek. Diváci: 2406.

Slavia Praha - Baník Ostrava 4:0 (1:0)
Branky: 43. a 52. Souček, 68. Tecl, 77. Ševčík. Rozhodčí: Klíma - Šimáček, Ratajová - Ardeleanu (video). ŽK: Bořil, Coufal, Stanciu, Takács - Jirásek, Fillo, Diop, Fleišman. ČK: 61. Jirásek. Diváci: 18.297.

and Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme