Arsenal získal nejdražší posilu ve své historii, z Lille přivedl Pépého za dvě miliardy korun

Arsenal získal za rekordní klubovou přestupní částku útočníka Nicolase Pépého z Lille. Za čtyřiadvacetiletého křídelního fotbalistu zaplatil londýnský klub podle médií 72 milionů liber (dvě miliardy korun), čímž výrazně překonal loňský příchod jiného útočníka Pierrea-Emericka Aubameyanga z Dortmundu za 56 milionů liber.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicolas Pépé.

Nicolas Pépé. | Foto: Federico Pestellini | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletý Pépé podepsal v Arsenalu smlouvu na pět let. V minulé sezoně vzbudil reprezentant Pobřeží slonoviny pozornost evropských velkoklubů 22 brankami ve francouzské lize, které z něj dělaly druhého nejlepšího střelce soutěže po hvězdném Kylianovi Mbappém z Paris Saint-Germain.

Pepé je čtvrtým novým hráčem Arsenalu v tomto přestupním období. Pátý tým uplynulé sezony anglické ligy už získal brazilského křídelního hráče Gabriela Martinelliho, záložníka Daniho Ceballose na hostování z Realu Madrid a stopera Williama Salibu, jehož nechal ještě jeden ročník hostovat v jeho dosavadním působišti St. Etienne.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme