Kontakt tam nebyl. Fotbalista Bochumi se přiznal rozhodčímu a odvolal penaltu

Kapitán fotbalové Bochumi Felix Bastians zaujal neobvyklým gestem fair play. V zápase druhé Bundesligy nechal odvolat penaltu, přestože jeho tým prohrával.

Darmstadt/Německo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Felix Bastians se po pádu zvedl a sdělil rozhodčímu, že penalta by se kopat neměla

Felix Bastians se po pádu zvedl a sdělil rozhodčímu, že penalta by se kopat neměla | Foto: Boris Roessler/dpa | Zdroj: Fotobanka Profimedia

Běžela 63. minuta, když se kapitán Bochumi Felix Bastians v Darmstadtu rozběhl na levém křídle a pronikl do pokutového území. Domácí obránce se ho pokusil zastavit skluzem, Bastians upadl a rozhodčí odpískal penaltu.

Bochum v tu chvíli získala skvělou příležitost k vyrovnání, jenže sám „faulovaný“ hráč o ni svůj tým připravil. „Rozhodčí se mě ptal, jestli se mě soupeř dotkl. Nestalo se to, tak jsem mu řekl, že k žádnému kontaktu nedošlo, a on penaltu odvolal. Správně,“ řekl 29letý Němec po utkání.

„Klobouk dolů. Tohle se v profesionálním fotbale nevidí," pochválil fotbalistu trenér Darmstadtu Torsten Frings.

„Jestli máme být vzorem pro mladé lidi, tak se musíme chovat férově. Nenapadlo by mě, že bych zalhal. A jsem rád, že jsme za to byli odměněni vítězstvím,“ dodal kapitán Bochumi.

Hosté totiž ve zbývající půlhodině dokázali zápas otočit a v Darmstadtu vyhráli 2:1. V tabulce druhé Bundesligy se posunuli na jedenácté místo a pro Felixe Bastianse to byla jubilejní stá výhra v dresu Bochumi.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme