‚Chybně jsem posoudil intenzitu přestupku.‘ Frýdek měl být ve finále vyloučen, sudí Královec uznal chybu

Martin Frýdek měl vidět ve středečním pohárovém finále po šlápnutí na Tomáše Malínského červenou kartu a sparťané měli dohrávat v deseti. Uvedla to Komise rozhodčích Fotbalové asociace České republiky a svou chybu uznal i hlavní sudí Pavel Královec. Naopak penalta po kontaktu libereckého brankáře Milana Knoblocha a sparťanského útočníka Benjamina Tetteha byla nařízena správně.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Frýdek (vpravo) atakuje libereckého gólmana Milana Knoblocha

Martin Frýdek (vpravo) atakuje libereckého gólmana Milana Knoblocha | Foto: Radek Petrášek / ČTK

Po půlhodině hry došlo k souboji mezi Frýdkem a Malínským, po němž sparťanský obránce šlápl na ležícího soupeře nohou. Podle vyjádření Komise rozhodčích doporučil videorozhodčí Emanuel Marek přezkoumání situace kvůli možnému udělení červené karty, Královec se ale nakonec rozhodl Frýdka nevyloučit.

Sparťané oslavují po zisku poháru nový začátek, liberecký Pešek nechápe Frýdkův šlapák

Číst článek

„Situaci ve 31. minutě utkání jsem ze svého pohledu na hrací ploše vyhodnotil tak, že bezprostředně po sobě došlo ke dvěma přestupkům vůči hráči Liberce Malínskému. Nejprve k jeho podražení a vzápětí k zákroku Frýdka. Ze svého pozičního postavení jsem druhý zákrok na hřišti vnímal tak, že šlo spíše o nezaviněný kontakt Frýdka s Malinským,“ uvedl Královec na webu FAČR.

„Při komunikaci s VAR jsem uvedl, že jsem šlápnutí Frýdka na Malinského neviděl. Proto mi VAR doporučil přezkum na hrací ploše, po kterém jsem byl přesvědčen, že udělení žluté karty je dostačujícím osobním trestem za bezohledný přestupek. Při monitoru na hrací ploše jsem chybně posuzoval intenzitu přestupku a možnost vyhnout se ležícímu soupeři. Nicméně s odstupem času vím, že moje rozhodnutí bylo chybné a měl jsem Frýdkovi udělit červenou kartu za hrubé nesportovní chování,“ dodal rozhodčí.

Pokutový kop v 72. minutě naopak nařídil Královec správně. Za stavu 1:1 se k penaltě postavil Guélor Kanga a rozhodl o první sparťanské trofeji po šesti letech.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme