‚Absolvoval jsem 25 chemoterapií a zabralo to.‘ Trenér Van Gaal se vyléčil z rakoviny prostaty

Trenér nizozemské fotbalové reprezentace Louis van Gaal ukončil podle svých slov úspěšně léčbu rakoviny prostaty. O nemoci sedmdesátiletý kouč veřejně informoval teprve na začátku dubna, nyní se chce naplno soustředit na přípravu s národním týmem na mistrovství světa v Kataru.

Amsterodam Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér nizozemského národního týmu Louis van Gaal

Trenér nizozemského národního týmu Louis van Gaal | Foto: Pro Shots Photo Agency | Zdroj: Reuters

„Absolvoval jsem 25 chemoterapií. Pak jsem musel pět nebo šest měsíců čekat, abychom viděli, jestli to zabralo. A zabralo,“ řekl bývalý trenér Bayernu Mnichov, Barcelony nebo Manchesteru United v rozhovoru pro agenturu ANP.

‚Hráči mysleli, že jsem zdravý, ale nejsem.‘ Trenér nizozemských fotbalistů van Gaal se léčí s rakovinou

Číst článek

Odmítl dřívější zprávy médií o tom, že radiační léčbu podstupoval i v době reprezentačních srazů.

„Tyto radiační terapie už byly za mnou, když jsem v srpnu podepsal smlouvu se svazem,“ řekl veřejnoprávní televizi NOS. Přiznal ale, že se musel během léčby podrobit i operačnímu zákroku.

„Teď už se to jen musí zlepšovat. Je to prostě jen otázka času,“ dodal kouč, jenž se vloni v létě vrátil k národnímu týmu potřetí jako nástupce Franka de Boera, který rezignoval po prohře s Čechy v osmifinále Eura.

Trojnásobní vicemistři světa Nizozemci se na světovém šampionátu objeví po osmi letech. Ve skupině A se utkají Katarem, Senegalem a Ekvádorem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme