Fotbalovou reprezentaci doplnil brankář jednadvacítky Kovář, nahradil zraněného Vaclíka

Českou fotbalovou reprezentaci před středečním přípravným utkáním s Ukrajinou v Plzni doplnil brankář Matěj Kovář, který se k A-týmu přesunul po dvou zápasech kvalifikace mistrovství Evropy za jednadvacítku. Jednadvacetiletý gólman Manchesteru United nahradil v nominaci Tomáše Vaclíka, jenž se zranil v nedělním duelu světové kvalifikace v Belgii.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Kai Cipot ze Slovinska a brankář Matěj Kovář

Zleva Kai Cipot ze Slovinska a brankář Matěj Kovář | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Kovář ještě v pondělí odchytal za jednadvacítku vítězné utkání s Albánií (4:0), předtím ve čtvrtek za Lvíčata nastoupil i proti Slovinsku (1:0).

Fotbalistům bude proti Ukrajině chybět Vaclík, reprezentační gólman se zranil v duelu s Belgií

Číst článek

„Jelikož byl Matěj doposud na srazu jednadvacítky, odpovídá pravidlům covidového protokolu UEFA,“ řekl na online tiskové konferenci mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Kovář si vysloužil premiérovou pozvánku do národního A-týmu. Jedničku Vaclíka zranil po špatné malé domů hned v první minutě zápasu v Belgii domácí útočník Romelu Lukaku, který mu přišlápl nohu.

Český gólman ještě chvíli pokračoval, ale ve 14. minutě přepustil místo debutantovi Jindřichu Staňkovi. Ten proti Ukrajině začne v základní sestavě.

Zatím nejistý je start obránce Tomáše Kalase, který měl lehkou virózu. „Bude absolvovat trénink a po něm nám řekne, jak se cítí. Nebylo to úplně ideální, protože zápas v Belgii odehrál s velkým sebezapřením a potom mu nebylo úplně nejlíp. Dohodneme se po tréninku,“ řekl český trenér Jaroslav Šilhavý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme