Fotbalista Poborský zůstává ve Spartě

Fotbalista Karel Poborský bude oblékat i v další sezóně dres pražské Sparty. S vedením klubu se reprezentační záložník dohodl na prodloužení smlouvy. V minulé sezoně měl Poborský plat milion korun měsíčně, ale po ME 2004 dostal také velmi lukrativní nabídku do Kataru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: Jan Rosenauer

Sparťanský kapitán Poborský měl po mistrovství Evropy v Portugalsku volno, k jednání s vedením klubu zasedl po návratu z dovolené v Chorvatsku. Už předtím ale trenér František Straka počítal s tím, že jej český rekordman v počtu reprezentačních startů nenechá na holičkách. Nabídek prý měl mnoho prakticky z celé Evropy. Ta poslední byla například z Interu Milán a dokonce z Kataru. V minulé sezoně měl Poborský ve Spartě plat milion korun měsíčně, v Kataru by prý vydělal pětkrát víc. Podmínky nového kontraktu na Letné vedení klubu i hráč tají.

Karel Poborský odehrál za reprezentaci 99 zápasů, vstřelil 7 branek. Před příchodem do Sparty v roce 2002 působil v Třeboni, Českých Budějovicích, Viktorii Žižkov, Slavii Praha, Manchesteru United, Benfice Lisabon a Laziu Řím. Jeho největšími úspěchy jsou vicemistr Evropy 1996, třetí místo z ME 2004, čtvrtfinalista ME "21" 1994, účastník ME 2000; dvakrát byl mistrem české ligy (1996 se Slavií, 2003 se Spartou), účastnil se semifinále Poháru UEFA (1996 se Slavií) a stal se také mistrem anglické ligy (1997 s Manchesterem). Karel Poborský získal ocenění český fotbalista roku 1996 (spolu s Patrikem Bergerem), byl členem All stars týmu na ME 1996 v Anglii a je vítězem ankety Král ligových trávníků 1996 a osobností české ligy 2003.

V létě už do Sparty přestoupili Ondřej Herzán, Jiří Koubský, Jan Šimák, Michal Meduna a Milan Pacanda, včera přibyl slovenský obránce Marek Čech z Interu Bratislava. Bezvýsledná zatím byla jednání o příchodu Rudolfa Skácela, který se výrazněji neprosadil v Olympique Marseille. Bývalý slávista se nechal slyšet, že chce zůstat v zahraničí.

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme